Espanja Fugessa

LINKKI

kris
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Nyt täytyy vähän puolustaa kotiseutua vaikka yleensä koitan olla niin neutraali: Uskokaa tai älkää, mutta Fugessa VOI elää ihan oikeasti espanjalaistakin elämää, on täällä tämä turismi kuitenkin sen verran ”levällään” kaiken keskellä, sen sijaan että olisi pelkkiä ulkomaalaisten luksusghettoja. Täällä ON myös oikeaa, paikallista elämää ja tunnen varmaan yhtä monta espanjalaista, jotka asuu Los Pacosissa kuin tunnen sieltä suomalaisia.

Joskus vuosia sitten ensimmäisellä Gandían reissullani kauhistuin sitä, miten Gandía Playa oli melkein kummituskaupunki talvella, koska se on rakennettu lähes kokonaan loma-asumista varten. (Gandía on Valencian eteläpuolella). No, siellä lomailee Madridin väki, ei ulkomaalaiset, mutta jotenkin keinotekoiselta se koko paikka tuntui kaikkine suljettuine ikkunaluukkuineen tammikuussa. Siitä juuri tykkään Aurinkorannikolla, että vaikka Fuge hiljenee kesäruuhkista talvella, niin siitä ei kuitenkaan tule kummituskaupunkia ja että täállä voi elää sen tyyppistä elämää kuin tahtoo, turismi ja paikallinen elämä on limittäin, enimmäkseen ainakin. Tarvii vaan vähän tietää, mistä baareista ja kaupoista ja ravintoloista se Espanja täällä löytyy.

Monet on ehkä muuta mieltä, mutta ei Fugessakaan välttámättä tarvi puhua suomea tai tavata suomalaisia ollenkaan, ellei halua. Se on sitten eri asia, jos kielen oppiminen káy vaikeaksi siksi, että suomea ”tulee puhuttua” ja suomalaisten kanssa ”tulee liikuttua” siksi, että meitä on täällä paljon. Mutta jos haluaa olla espanjalaisten parissa niin niitäkin täällä on, ei tarvi kuin unohtaa suomalaisklubit ja etsiä harrastuksia vaikka Casa de Culturan tarjonnasta Suomelan ja Sofian sijasta. Yhden ainoan kerran mulle on jossain Suomi-kaupassa ehkä kuusi vuotta sitten väitetty, että oli mahdotonta, että olisin asunut Espanjassa neljä vuotta (silloin), koska ”miten sua ei muka kukaan tunne?!”. No ei tuntenut ja asuinkin Madridissa, mutta hyvin olin onnistunut pyörimään täällä kaikki lomani vuosikausia ja láhes joka toisen viikonlopun Madridista reissaten espanjalaisissa porukoissa ilman, että yksikään suomalainen olisi minua mitenkään houmannut tai minä heitä.

No niin, mutta jokaisella on omat juttunsa joita hakee, minua ei ainakaan suomen kuuleminen kadulla haittaa yhtään, mutta toisaalta, en ole täällä väliaikaisesti käymässä tai eksotiikkaa etsimässä, vaan elelen ihan normaalia, enimmäkseen täysin espanjalaista elämää, vaikka orkissa viihdynkin.