Espanja ei ole Fuengirola

LINKKI

mille
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.07.2006
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 632
OC kirjoitti:

Erityisesti itäinen Suomi on sika-epäsiistiä aluetta!

Mielelläni en vertaisi Suomea ja Espanjaa keskenään. Etenkin kun Orkkilaisten vertailu on Suomi vastaan Fuengirola tasoa. Noin pääsääntöisesti. Espanja on todella monta kertaa suurempi maa kuin Suomi, ja myös maan eri osat poikkeavat toisistaan huomattavasti. Tänään uutisoitu koulutusjärjestelmien vertailu, PISA-tutkimus, esim. kertoi La Riojan olevan huomattavan paljon korkeammalla kuin Andalusian. Eipä tarvitse paljon maassa matkustella, kun sen huomaa ihan jokapäiväisessä elämässä eri puolella maata. Suomi oli muuten ykkönen.

Saman havainnon tein kuin nimimerkki Old Chapkin Suomesta. Noin 30 vuotta sitten ostimme viikon junalipun. Ensin itärajaa ylös Kemijärvelle ja sitten lännen kautta paluu Helsinkiin. Olipa eroa ! Idässä kaikki vähän länkällään, maatalouskoneet jätetty suunnilleen siihen mihin tarve loppui ja maalit kai kaupasta loppuneet, kun ei seiniin riittäneet. Länsi-Suomessa kaikki tip-top. Etenkin Ahvenanmaalla, jonne tosin sillä reissulla emme menneet. Myöhemmin useinkin.

Vaikka paljon jo sitä ennen ja etenkin sen jälkeen tuli Suomessa matkusteltua, niin viikossa kun näki läpileikkauksen Suomesta , se havahdutti huomaamaan ettei pienikään maa ole ihan kokonaan samanlainen.

Tämä sama pätee aika pitkälti Espanjassa. Itä Suomessa on vaan kuten etelä Espanjassa ja länsi on pohjoinen.

Tämä siis näistä ulkoisista elementeistä. Kokonaan toinen asia on se, missä ihmisillä muuten on hauskaa ja viihtyvät keskenään. Jotkut jopa Fuengirolassa ja hyvä niin.