Erittäin vaarallinen

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma suomi on oikeusvaltio Erittäin vaarallinen

LINKKI

ari54
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.06.2011
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 43

Kiitos Arnold rakentavista kommenteista.

Jammun tapauksesta on aikaa jo 25-vuotta, ja onneksi vastaavia ei ole tapahtunut Suomessa enempää. Jammu ei tietääkseni ole päässyt vieläkään pois vankilasta (hoidosta).

Suomessa kyllä tänäkin päivänä saa helposti elinkautisen jo 18-vuotias murhamies. Murhan määritelmään riittää hengenotto toiselta teko erityistä raakuutta osoittaen = enemmän kuin yksi puukonpisto/laukaus, syyttäjien nykynäkemyksen mukaan.

Elinkautinen on tänään noin 14-vuotta.

Lisäksi voi syyttäjä jo ennen oikeuskäsittelyä pyytää arviota, onko syytetty erityisen vaarallinen lähimmäisen terveydelle. (Porvoon MacDonalds ampumistapaus reilu vuosi sitten, jossa 3 ihmistä kuoli.) Kaipa sekin on joku muodollisuus törkeissä tapauksissa, vai voiko kukaan kuvitella lausontoa, ettei ko. henkilö olisi vaarallinen? TÄLLAINEN lausunto pakottaa tuomion istumisen päivästä päivään. Ja sittenkin harkitaan.

Lisäksi loppuiäkseen vankilaan/pakkohoitoon voidaan määrätä terveydellisin perustein. Näitä tapauksia harvemmin julkisuudessa käsitellään, ja eipä näistä ole tavallisella kansalaisella edes mahdollisuutta saada tietoa.

Tämäkin on Suomessa arkipäivää, ei pelkästään murhaajien hyysäämistä.