>Erikoiselta kuulostaa

LINKKI

odysseus
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139

>Erikoiselta kuulostaa tämä asioiden erilaisuuden perustelu 5000km etäisyyden vuoksi. Autolla Ouluun ajaminen kestää kauemmin.Oma mielestäni Eurooppalaiset eivät juurikaan poikkea toisistaan, pitkä yhteinen historia lähinnä kristinuskon ansiosta/syystä tekee sen, että käsitteet, arvot ovat kuitenkin hyvin samanlaisia. Eläminen ja työnteko ei taida olla sen helpompaa tai vaikeampaa, miltään osin Espanjassa tai Suomessa. Kaikki haluavat Espanjassa siihen 200m rannikkokaistalle, Suomessa taas kaikki haluavat Kaivopuistoon, joten sitä kilpailua löytyy kyllä joka puolelta.

Tämä juuri osoittaa sen että et taida tietää espanjalaisesta ja varsinkaan Aurinkorannikon kulttuurista yhtään mitään.

Suomessa tai Oulussa ei varmasti ole niin paljoa kulttuurien yhteentörmäyksiä kuin täällä. Täältä rannikolta muuten ajaa samassa ajassa Madridiin kuin Helsingistä Ouluun, Barcelonaan pitää ajella jokunen tunti kauemmin.

Jos todellakin olet sitä mieltä että Eurooppalaiset ylipäätään eivät poikkea toisistaan juurikaan, niin en voi muuta kuin hymyillä hiljaa! Suosittelen kokeilemaan yhteistyötä vaikkapa jo Ruotsalaisten kanssa, niin hyvin hopeasti tulet huomaamaan että (business)kulttuuri on aivan erilaista kuin Suomessa. Vielä erilaisempaa on Espanjassa (tai Kreikassa, tai Italiassa jne.).

Erityisesti täällä Aurinkorannikolla kulttuurille on vaikeaa löytää yhteistä nimittäjää koska väestöä on jokapuolelta maailmaa. Tiesitkö muuten että Aurinkorannikko on muutaman vuoden takaisen tutkimuksen mukaan maailman kolmanneksi kansainvälisin paikka eri kansalaisuuksien määrällä mitaten. Johtosijalla oli Suur-Lontoo ja kakkosena New York. Pelkästään täällä Fuengirolassa asuu noin 120 eri kansalaisuuden edustajaa, pitkin rannikkoa hieman enemmän. Tiesitkö sitten sitä, että Aurinkorannikolla suurin yksittäinen ulkomaalainen ryhmä ovat nimenomaan arabit, pääsääntöisesti Marokkolaiset, toinen hyvin suuri ryhmä ovat Romanialaiset. Englantilaisia on kymmeniä tuhansia jne.. Katolilainen kristinuskokin on muuten melko erilaista kuin luterilaisessa Suomessa saatikka sitten nämä muiden uskontojen edustajat täällä; islamilaiset, hindut jne jne..

Kielitaidottomuudesta voin sanoa sen verran, että hyvin moni täällä työtään tekevä kiinteistönvälittäjä puhuu kyllä melko montaa kieltä, yleensä espanjaa, englantia, saksaa, ranskaa ja ruotsia suomen lisäksi. Itse en ole kiinteistöalalla, mutta puhun toki espanjaa ja englantia sujuvasti.
Ehkäpä näitä (mahdollisesti kielitaidottomia) erilaisten ilmaisten palvelusten pyytäjiä riittääkin juuri Suomalaisen ammattityöntekijän (alalla kuin alalla työskentelevän) kielitaidon ansiosta. Yhä edelleen kuitenkin suosittelen asiointitoimiston puoleen kääntymistä mikäli kielitaito ei riitä. Hyvä asiointitoimisto ottaa sitten alan ammattilaiseen yhteyttä ja asiat tulevat hoidetuksi kaikkia osapuolia tyydyttävästi.