Eri asia

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki lomaosake Eri asia

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Aika erikoista. Toisessa ketjussa kehut, ettet maksa veroja mihinkään juuri lainkaan. Ja nyt ihmettelet, kun et saanut kuittia majoituksesta. Justicia si pero por mi casa no?

Vastasin kysymykseen lomaosakkeen ostamisen järkevyydestä. Kommentilla ei ollut mitään tekemistä verojen kanssa. Esitin epäilyn siitä, että johtaja teki omaa businesta (etupäässä lomaosakeiden omistajien tappioksi; toki verottajakin sai siipeensä). Perustelin epäilyä sillä, etten saanut kuittia. Lisäperusteluja olisivat myös olleet seuraavat: huoneiden jatkuva vaihtaminen, ts. ei missään koko viikkoa, kukaan ei yrittänyt sanallakaan myydä lomaosakkeita, jne.). On tietysti myös mahdollista, että naamani sattui vain miellyttämään ja sain siitä syystä hyvän kohtelun. Voi myös olla niinkin, että oli poikkeus kaavassa, eikä johdolla ollut toimintarutiineja asian hoitamiseksi, vaan tällaista marginaalista asiakasta hoidettiin improvisoiden.

Alkuperäiselle kysyjälle tällä spekulaatiolla ei ole merkitystä. Oleellista on se, että lomaosakekohteissa voi asua ostamatta osaketta. Ymmärtääkseni lomaosakkeiden hinta on noin 10.000 – 20.000 euroa, jonka päälle tulee noin 500 euron vastike.

Minä asuin sijoittamatta tuota summaa ja maksamalla voin osa vastikkeen hinnasta.

Mitä tulee verokeskusteluun, niin minulla on yhden sanan kommentti niille, jotka kuvittelevat saavansa jotain hyötyä verojen maksusta: Bárcenas