Ensin alkuun pieni

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Samuel susirajan takaa Ensin alkuun pieni

LINKKI

samujose
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 25

Ensin alkuun pieni tarkennus, eli asun siis itse asiassa Casar de Cáceresissa, kylässä hiukan Cáceresin ulkopuolella. Ikkunani ulkopuolella, naapuritontilla, laiduntaa valkoinen hevonen ja aamulenkin varrella tulee sitten nähtyä lähestulkoon kaikki muut maaseudun elävät, eli kyseessä on todellakin el campo. Kaupunkiin minua ei saa enää kirveelläkään!

Ocaso kirjoitti:

Extremaduran halki kulkee myös Guadiana joki, ja josta pohjoiseen myös on yksi espanjan vaikuttavimmista tekojärvistä eli Embalse de Alcántara jonka ympärillä voit nähdä peurojen liikkuvan jos onni on matkassa.

Osuit asian ytimeen heti kerralla, tuo alue on kaikista näkemistäni se, joka todella iski. Alcántara on hieman surullinen kylä, täynnä ”mennyttä loistoa” (mutta siellä on kirkon vieressä Meson de Toñi, jonka omistaja tekee aivan erinomaista Secretoa!) mutta noin kuuden kilometrin päässä on Mata de Alcántara, johon olen mieltynyt ja josta (tai sen läheltä) yritän etsiä asumusta itselleni.

Olen nähnyt La Veran laakson (Jaraiz de la Vera, Cuacos de Yuste, Jarandilla de la Vera, Garganta la Olla), käynyt Sierra de Gatan kylissä ja Brozas – Alcántara – Ceclavín alueella, mutta palasin Mata de Alcántaraan juuri viime viikonloppuna. Ajeltiin campolla maasturilla, maisemat toivat mieleen lapsuuden villin lännen elokuvat. Niissä maisemissa sielu todella lepää!

Valokuvia on tullut napsittua ahkeraan, pistän tänne linkkiä galleriaan, kunhan saan kuvat laitettua nettiin. Saavat sitten muutkin hieman maistiaisia Espanjan tarkimmin varjellusta salaisuudesta… 😉

Ocaso kirjoitti:

Ota ajastasi kaikki irti Extremadurassa, alue on hieno. Ja tietenkin, onnea matkaan !

Loppuiäksi tänne todennäköisesti jään, joten tulen varmasti ottamaan kaiken irti siitä ajasta. Ja kiitokset onnentoivotuksista!