Ennustajan rooli

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä LakuPekka
LakuPekka Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 394

Heippa Pauliina,

Ennustajan rooli on tunnetusti vaikea, muttei 2006 ennustukseni ihan pieleen mennyt? Mikäli katsotaan hintojen kehitystä sijainnin mukaan, niin on alueita, joissa hinnat ovat pysyneet paikallaan ja toisaalta on rakennuskohteita ja -alueita, jotka sijaitsevat ”in the middle of nowhere” ja sieltä ei myydä millään hinnalla. Kerroin myös ennustuksessani, että älyttömät ylihinnat poistuvat markkinoilta ja niinhän kävikin.

Jos katsotaan markkinoita erittäin suppeasta näkökulmasta, niin kaikkien tuntemassa Pacosin Girasolissa ovat kaksiot maksaneet vuosia saman eli noin 130-150.000 euroa riippuen kunnosta ja sijainnista ja kaikki menevät kaupaksi. Tämä on huono esimerkki, mutta siellä on paljon samanlaisia asuntoja, jolloin vertailu on helppoa.

Uustuotanto on poistunut lähes kokonaan markkinoilta ja sen kustannuskehitykseen on siksi vaikeaa ottaa kantaa, mutta jos nyt ”rykästäisiin” pystyy uusi projekti, niin kyllä kustannukset olisivat samaa luokkaa kuin muutama vuosi sitten.

Jatkan taas ennustamista. Uskon, että markkinat ovat jo elpymässä, mikä johtuu alhaisesta korkotasosta ja 2010 alkaa orastaa uusi varovainen buumi, koska sodanjälkeinen ikäpolvi alkaa jäädä eläkkeelle. Heillä ei ole enää aikaa odottaa seuraavia hintojen alennuksia, sillä voi olla, että ikä tulee ennen vastaan?

Espanjassa on aurinko ja sitä on vaikeaa siirtää muualle, maa kuuluun EU:hun, jolloin matkustaminen on vaivatonta ja siksi jaksan edelleen uskoa maan vetovoimaan eurooppalaisten tulevaisuuden asuinpaikkana.

Eikä myöskään pidä unohtaa karjalanpiirakoita munavoilla syöviä kukkahattuisia sauvakävelijöitä, jotka vuosittain tuovat suuren ostajapotentiaalin Aurinkorannikolle..:)