enklantiva

LINKKI

Willi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2007
Kirjoituksia: 28
Vastauksia: 792
joined kirjoitti:

Ovatko espanjalaiset nuoret opiskelleet vieraita kieliä koulussa (esim. 70-, 80-luvulla) ?
Onko yleensä 1. vieraskieli ollut englanti vai joku muu kieli. Vai onko kieltenopiskeluun ollut lainkaan motivaatiota ja/tai resursseja?

En ole pitkiin aikoihin vastailut, mutta nyt otin ja kysäisin tuolta mieheltäni, joka kävi koulua Malagan alueella 70-80-luvulla.

Hän kertoi että kun oli 8-9 vuotias, hänellä oli englantia koulussa, mutta sitä ei voinut kutsua kielen opiskeluksi, koska opettaja opetti erinäisiä sanoja eikä kunnon keskustelua. 16-vuotiaana tuli latina opintoihin mukaan ja 18-vuotiaana vieraissa kielissä oli latina ja kreikka.

Kälyni ei esimerkiksi osaa juuri ollenkaan englantia, mutta mieheni puhuu nykyisin englantia todella hyvin työnsä ansiosta.

Nykyisin mitä seuraan omia oppilaita ja heidän koulunkäyntiä, riippuu hyvin pitkälle koulusta miten kieliä opetetaan. Erään oppilaani koulussa opetetaan englantia heikosti, mutta kokeet ovat erittäin vaativat, joten itsenäinen opiskelu on hyvin tärkeässä asemassa. Oppilaani äiti antaakin englannin tukiopetusta kotonaan lapsensa luokkakavereille ja lapselle, sillä hän osaa englannin erittäin hyvin työskenneltyään vuosia Englannissa.

Toisen oppilaani koulussa taas opetetaan englantia hyvin. Tyttö on nyt 10-vuotias ja on opiskellut englantia pari vuotta ja nyt keväällä aloitti saksan opiskelut.

Vaihtelee siis koulusta ja asuinpaikasta, miten englantia nykyisin opetetaan.