En yleensä viitsi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä bhajee
bhajee Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.08.2006
Kirjoituksia: 70
Vastauksia: 2570

En yleensä viitsi osallistua näihin Linux-Windows-Mac jne. kiistelyihin… mutta panenpa lusikkani soppaan… 😉

Sanoisin, että todellinen IT-ammattilainen ei katso asioita yksisilmäisesti, vaan suosittelee kuhunkin käyttötarkoitukseen parasta mahdollista ratkaisua (joka tietysti sekin on hieman subjektiivinen juttu).

Itse en vielä ainakaan tavalliselle kotikäyttäjälle suosittele Linuxia, sen vähemmän kuin yrittäisin ylipuhua ammattagraafikkoa luopumaan Macistaan tai ehdottaa, että Google rupeaa käyttämään Windows-servereitä… oikeat työkalut oikeaan tarkoitukseen.

Sitäpaitsi näissä keskusteluissa unhodetaan yleensä, että näitä käyttöjärjestelmiä on paljon muitakin – markkinaosuudeltaan tietysti pieniä, jos desktopit lasketaan mukaan – mutta tuskin mikään pankki, vakuutusyhtiö tms. toimii pelkän Linuxin varassa.

Münchenin kaupunki päätti aikoinaan siirtyä Linuxiin (n. 14.000 työasemaa) – tiukan tarjouskilpailun jälkeen Linux voitti (enemmänkin ideologisista syistä, kustannukset olivat suunnilleen samat). Projekti on edelleen käynnissä melkoisten alkuhankaluuksien jälkeen; lopputavoitteena on muistaakseni 80% osuus Linuxia desktopeissa (osaa ei kertakaikkiaan voi vaihtaa Windowsista, tai joissain tapauksissa Maceistä, sopivien ohjelmistojen puutteen vuoksi).

En nyt ole viime aikona seurannut projektia – mitä nyt kuulee, niin käyttäjät ovat tyytyväisiä OpenOfficeen, Linuxiin sinänsä vähemmän (tuolla on KDE käytössä).

Niin ja kun täällä näillä virkavuosilla kehutaan, niin ensimmäiset pikku ohjelmani olen kirjoitellut 1965 (kone oli IBM 1620) 😉