En malta

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Kari kirjoitti:

Kiitos Okebo, huomaan sinun selvästi nähneen laajemman tarkoitukseni, kun esitin ajatuksiani Aileen:lle.

Mielestäni erityisesti meillä jatkuvasti ”maailmalla liikkuville” on olemassa yhteinen tarve pystyä kommunikoimaan eri puolille maailmaa, missä tahansa liikummekaan – paikallisista operattoreista riippumatta. Nimenomaan tähän ajatus- ja henkilökohtaiseen kokemusmaailmaan perustuen esitin nuo suositukseni.

Henkilökohtaisesti minulla on useita dedikoituja Linux -servereitä eri puolella maailmaa, ja niissä tasan tarkkaan niin paljon palveluja mitä haluan niissä pyörittää… siitä huolimatta olen ulkoistanut emailien hoitamisen Googlelle, koska he yksinkertaisesti ovat siinä huippuresursseineen maailman parhaita.

Kyse ei siis ole avustamisesta yksittäiseen ”SMTP” -ongelmaan, vaan kokemusperäisesti paremmin toimivan kokonaisratkaisun suosittelemisesta kysyjälle.

Jos Aileen tarvitset käytännön jeesinkiä asian hanskaamisessa, niin sekä Devspain että Okebo, ja muistaakseni myös Kuminilkka ja Sami tekevät noita asioita työkseen ja auttavat sinua mielellään.

Hyvä kommentti, Kari, mutta minä taas ajattelin asiaa toisin.

Voihan olla monta eri syytä miksi asiakas ei yksinkertaisesti voi vaihtaa gmailiin (tai muuhunkaan). Esimerkiksi se, että kyseessä on monen hengen yrityksen emailpalvelu, jossa on n käyttäjällä postitili jollain muulla serverillä jonkin yrityksen sisäisen tarpeen vuoksi (ja päätös tehdään yrityksen tietohallinnossa tmv) tai että yksinkertaisesti oma domainnimi on oltava myös mailiosoitteessa ja sitä ei voi vaihtaa (ilman suurempia kuluja, koska esimerkiksi käyntikortit ja muut painotuotteet menisivät uusiksi) jne.

Mielestäni kaikissa tapauksissa tulisi ensin tutkia syyt miksi siirtyä ja mitä muita vaihtoehtoja on ja sitten tehdä selkeä päätös siirtymisestä jos se on tarpeellista ja järkeväksi nähtyä.

Gmail on hyvä palvelu ja sen käyttöä voi toki suositella, mutta nimenomaan ja vain mainitsemasi kokonaisratkaisun puitteissa. ..ja kokonaisratkaisu ei ole välttämättä pelkkä email-palvelu.