Empadronamiento

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä kris
kris Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.09.2006
Kirjoituksia: 41
Vastauksia: 520

Kaupungin asukkaaksi kirjautumisen kriteerit vaihtelee kai vähän paikkakunnittain (ja siitä, millä tuulella se virjailija, jonka kanssa puhut, sattuu olemaan…) Mijas esimerkiksi ei tietääkseni haluakaan että kirjaudut asukkaaksi ellet ole residentti ja vietä paikkakunnalla yli puolta vuotta. Fuengirola taas käsittääkseni haluaa rekisteröidä mahdollisimman monet. Ja yksikään paikkakunta ei voi valvoa, kuinka kauan oikeasti täällä olet.

PERIAATTEESSA ns. vihreä NIE pitäisi hakea, eli rekisteröityä poliisilaitoksella Espanjassa asuvaksi ulkomaalaiseksi, jos olet maassa yli kolme kuukautta. Sitä ei valvo myöskään kukaan.

Minusta tarvitset NIE:n vain jos mahdollisesti joudut tekemisiin verottajan kanssa eli esim. menet töihin, ostat auton tai asunnon. Jos et tee töitä niin auton ja asunnon ostoakin varten minusta kannattaa hakea ”valkoinen NIE” eli ei-residentin NIE, ellet sitten aio muuttaa myös verotustasi tosiaan tänne Espanjaan. Eipä silti, että ”vihreästä” NIEstä nyt varsinaisesti mitään haittaakaan olisi, minua vaan häiristee se epäloogisuus, että siinä vihreässä NIE:ssä lukee selvästi ”residentti”, myös sellaisille henkilöille, joiden verostatus Espanjassa on itse asiassa ei-residentti.

Kaupungin asukkaaksi kirjautuminen on sinänsä ”ystävällistä” paikkakuntaa kohtaan, että mitä enemmän asukkaita, sitä enemmän valtion (ja EU:n?) rahaa infrastruktuurin ylläpitoon. En osaa sanoa onko NIE sitä varten tarpeen, varmaan taas riippuu virkailijan mielentilasta…