elukat ilmassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä caramelo
caramelo Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.01.2008
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 27

Heh, olipa hilpeää kommentointia joltakulta ei-niin-eläinihmiseltä. Ja ymmärrän täysin, me kun olemme niin erilaisia 🙂

Säännöt ovat ilmeisesti lentoyhtiökohtaisia, ja veikkaan että Suomen päässä ollaan punnituksissa ja muissa tarkempia..

Kania viikon päästä Espanjaan lennättelen, joten selvitellyt olen vaikka mitä.

Eli finnair ainakin punnitsee eläimensä checkauksessa, tällä hetkellä matkustamoon menevät saavat koppeineen painaa max 8kg, ja maksu on 14e/kg.
Kuljetusboxin mitat ovat myös tarkat, sen pitää mahtua penkin alle. Yleensä tökkää korkeuteen, max 25cm on Finnairin vaatimus. Tosin kissat ja koirat saa viedä laukussa, se on helpompi mukauttaa mahtuvaksi.
Finnair myöskin tarkistaa lentoa ja eläinpaikkaa varatessa, että onko joku allergikko ilmoittautunut lentelemään, jolloin sulkevat kyseisen lennon eläimiltä.

Finski ottaa kerrallaan vain 2 eläintä matkustamoon, joten ei siellä ehkä ihan hirvittävä naukuna kuitenkaan käy. (Ja mikä nyt sitten raastaa kenenkin korvia/hermoja, kaakattavat naiset, pökerryttävät partavesihirmut, itkevät tai riitelevät tulevaisuuden toivot vai naukuvat kollit – elämää se vain on:)) Ja tosiaan, vilttiä päälle (riittävillä ilmakoloilla), varsinkin jos on vedosta kärsivä eläin. ja juotavaakin lekurit suosittavat antamaan matkan aikana.

Kissoista en tiedä mitään, mutta yleensä asiasta nyt eläinlääkärien kanssa jankatessani ovat sanoneet, että rauhoitusta ei suositella, koska ilmanpaine ym lento-olosuhteet vaikuttavat eri tavalla eri eläimiin, verenpaineeseen ym. Noi luontaislääkkeet voi olla hyvä vaihtoehto, ne kun ovat ihan eri vahvuusluokkaa kuin nää länsimaisen lääketieteen tehopillerit.

Myös KAIKKI tahot väittävät, että lento taitaa olla omistajalle stressaavampaa kuin eläimille, ja tuohon uskon minäkin.

Kunhan on rokotukset ja muut systeemit kunnossa, niin itseään voi sitten lennolla rauhoitella vaikka parilla lasillisella sallittuja aineita 🙂