Elchestä vielä…

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Tässä on nyt esitetty jos minkälaisia kuvauksia Elchestä. Itse en ko. kaupungissa asu, mutta monet ystäväni kyllä, ja käyn siellä viikottain. Seuraavat väitteet hieman kummaksuttavat:

kris kirjoitti:

sen verran ei-turistipaikka, että suomalaista tulokasta pidettäisiin mahdollisesti jonkin verran kummajaisena ja/tai sekoitettaisiin itäeurooppalaisiin siirtotyöläisiin. Niitä siellä päin kai on, ja sillä alueella myös paljon afrikkalaissyntyisiä siirtolaisia.

Ja Espanjassako yleisesti ottaen ei ole paljon afrikkalaissyntyisiä siirtolaisia? Elchessä niitä en ole sen enempää nähnyt kuin Alicantessa, Valenciassa, Madridissa, Barcelonassa tai Granadassa… Ihan vain esimerkkinä, niin Espanjan Tilastolaitoksen mukaan vuonna 2006 Elchen asukkaista 9.60% oli ulkomaalaisia. Näistä 16.41% marokkolaisia (eli 1.57% asukasluvusta) ja 15.28% romanialaisia (1.47%). (Valitsin esimerkeiksi nämä kansallisuudet sen takia, että ne edustavat valtaosaa afrikkalaisista ja itäeurooppalaisista Espanjassa).

Malagassa marokkolaisia oli saman tutkimuksen mukaan 2.23% asukasluvusta ja romanialaisia 0.37%.
Barcelonassa marokkolaisia oli 2.20% ja romanialaisia 0.38%.
Murciassa marokkolaisia oli 3.76% ja romanialaisia 0.38%.
Madridin maakunnassa marokkolaisia oli 1.25% ja romanialaisia 1.85%.

Eli tilastojen mukaan Elchessä ei ole sen enemmän tai vähemmän näiden maiden edustajia kuin monissa muissa Espanjan kaupungeissa tai maakunnissa. En myöskään usko väitettä, että suomalaista pidettäisiin Elchessä kummajaisena, tai itäeurooppalaisena siirtotyöläisenä. Elchen asukkaat ovat kyllä päässeet näkemään ihan tavallisia länsieurooppalaisia turisteja kuten saksalaisia ja englantilaisia suht läheltä, sillä vaikka nämä eivät aivan Elchen keskustassa asustakaan, niin kyllä niitä kiertelee katselemassa palmupuistoja yms. Vastaavasti Elchen asukkkaat myös liikkuvat esim. Santa Polassa ja Alicantessa, jossa on mahdoton olla törmäämättä länsieurooppalaisiin kansalaisuuksiin.

Lisäksi, kuten Don Bavarontin wikipedia-linkki kertoo, Elchessä on yliopisto ja siihen kuuluvia tutkmuslaitoksia, joissa opiskelee/työskentelee ihmisiä myös muualta Espanjasta/maailmasta. Eli ihan mistään sisäänlämpiävästä tuppukylästä ei ole kyse.

kris kirjoitti:

Yleisesti ottaen umpiespanjalaiselle pikkupaikkakunnalle sopeutuminen ei ehkä ole kovin helppoa kuitenkaan.

Sanoisin, että on aika pitkälle sopeutujasta kiinni, mihin sopeutuu ja miten muut vastaanottavat sinut. Tietenkin kielitaitoa on oltava, jos meinaa hankkia paikallisia ystäviä.

Itse en siis asu Elchessä, enkä haluaisi asua, koska en pidä kaupunki-asumisesta. Jos kuitenkin kaupunkiin muuttaisin, niin Elchessä minua viehättävät monet asiat. Jos ei aivan kaupungin ulkolaitamilla asu, niin sen koko on juuri sopiva siihen, että illalla jättää auton parkkiin ja tekee rauhallisen kävelyn ravintolaan. Lisäksi mieleeni ovat vanhan kaupungin rakennukset sinikattoisine kirkkoineen, kävelykadut ja aukiot moninen terassiravintoloineen.

Elche ei sijaitse aivan rannan tuntumassa, mutta autolla tai bussilla pääsee esim. Santa Polan, Arenales del Solin, Altetin tai La Marinan hiekkarannoille. Itse menen mieluummin El Hondon luonnonpuistoon, tai piipahdan katsomassa ympäristön pikkukyliä. Tai vaikka Crevillenten kuuluisaan teteriaan.