Elämää Thaimaassa …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Pulinaboxi 17 Elämää Thaimaassa …

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
Suoratukka kirjoitti:

Mimmottisessa paikassa asut? Onko 10 ihmisen kylä -vaiko isompikin paikka? Ookko ainoa valakoonen sillä seudulla? Tuijotetaanko sua kadulla?

Asun tällä hetkellä Pattayalla, joka ei ole mikään kylä vaan kookas turistirysä. Mutta on täälläkin sivukatuja sekä rauhallisempia maisemia, joskaan ei varsin tavallisen paikallista missään. Ja uusia valkoisia tänne lentää viikottain, poistuakseen punaisina sen ensimmäisen tai toisen päätyttyä.

Vaan tämän ohella ollaan oleiltu muuallakin. Valkoisten hiekkojen ja kristallinkirkkaan veden saarella muiden turistien seassa. Maaseudulla pienessä kylässä, missä moni muukin kuin lähinaapurit tulivat kurkistamaan silmiin vierailevaa farangia (ulkomaalainen). Ja vastikään oltiin kaksi yötä pienessä kaupungissa, missä näin lisäkseni sattumalta vain yhden toisen ulkomaalaisen – ja joo, siellä kulkiessa korkealle sijoittuvaa päätäni katsottiin hieman pidempään. Ja hymyiltiin ystävällisesti. Ja koululaisista moni testasi kielitaitoaan sanoen vastaantullessaan ”hello”.

…jatkoa kirjoitti:

Luulisitko voivasi asua siellä loppuikäsi?

Kyllä se vähän siltä alkaa vaikuttaa. Aluksi hurmaannuin jopa ihan kaikesta sivulle asettautumisesta, mutta tällä hetkellä vielä tunnen tarvitsevani monia palveluja, joita täällä keskittymässä on. Ihan vaikka mitä, kaikkea todella yllin ja kyllin.

…jatkoa kirjoitti:

Pänniikö mikään? Ja jos, niin mikä? Mille asialle huudat hurraa-huutoja?

Ei oikeastaan mikään ole vielä pänninyt. Jonkun mutkan kohdalla olisi saattanut, mutta täkäläisten ihmisten avoin ystävällisyys ja auliit palvelut silolittavat tietä. Ja sille oikeastaan huudan hurraata, samoin kuin monille säästöille – täällä saan rahallani enemmän herkkuja.

…jatkoa kirjoitti:

Syötkö hyvin erilaista ruokaa kuin ennen? Kaipaatko mitään ruokaa, juomaa, tapaa – ”täältä”?

Kyllä syön hyvin ja myös erilaista ruokaa. Thaikeittiö sisältää vaikka mitä, eikä kaikkeen liity edes riisi, vaan nuudeleitakin on, muun muassa. Kaipuuosastolla ovat Espanjassa saatavat hyvät juustot (myös muunmaalaiset), café con leche, espanjalaisen lempikuppilani kokkaamat herkut (erityisesti boquerones ja talon oma alioli) etc. Mutta muutoin täällä on kyllä tarjolla mitä tahansa, myös eurooppalaista. Vaan itse pitäydyn nyt kyllä 96% thaiherkuissa.

Tätä et kysynyt, mutta vastaan silti: Joo, prinsessa kokkaa usein kotona, mutta käymme erittäin paljon ulkoruokinnassa ja varsinkin katukuppiloissa, joissa kokataan ihan todella hyviä juttuja. Pilkkahinnalla. Söimme eilen kolmen henkilön kesken hyvät annokset (riisiä, lihaa ja kasviksia) ja joimme kaksi isoa pulloa olutta ja yhden vesipullollisen – maksaen kaikesta euroiksi muutettuna noin viisi-kuusi rahaa. Siellä pienemmässä kaupungissa. Täällä hintaa olisi ollut ehkä euron enemmän.

…jatkoa kirjoitti:

Onko moskiitot syöneet sut rupiseks? Vieläkö tupakka käryää, vai loppuiko ”synti”?

Minä mikään rupinen ole … nahkani kyllä kerran merellä polttanut ja tupruttelen, sorry. Sitä lupaustani en kyennyt pitämään. Prinsessa silti valvoo, että poltan nyt selvästi entistä vähemmän.

Tämmöistä. Suuren 24 h vartioidun apartamentoskolossin (alakerrassa uima-altaat ja kaikenmoisia palveluja) 16. kerroksesta käsin (puisto/kaupunkimaisema ja sen takana meri).
Siis vartioidun, vaarallista seutua? Phah, humalaisten puheita yömyöhäisiltä sivukaduilta niin kuin kaikkialla maailmassa. Mitäs asettautuvat tyrkylle. Täällä vartiointi merkitsee paremminkin sisäpiirin yksityisyyttä ilman sivullisia töllistelijöitä. Joita riittää omissakin yllin kyllin, kun isossa talossa puhutaan monenmoisia kieliä ollen joko asumassa tai käymäseltään lomalla. Niin kuin monissa vastaavissa täysien palvelujen taloissa myös Espanjassa.

Mutta keväämmällä muutamme kyllä sivummalle. Enemmän paikallisiin oloihin, mikä myös maksaa vähemmän. Kunhan ensin nämä kuukaudet nautitaan tästä.