Elämä opettaa

LINKKI

maijako53
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.03.2013
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 43

Pariskuntana, yli 30 vuotta yhdessä eläneenä tuntee toisensa läpikotaisin, niin hyvät kuin huonot puolet. Ovat luonteiltaan kuin kissa ja koira. Toisensa vaistonvaraisesti tuntien ja hyväksyen sellaisena kuin ovat.
Ammattiin kouluttautuminen, perheen perustaminen ja lapsen kasvaminen vie aikuisuuden vapaa-ajan mitä työnteolta vieraiden palveluksessa yli jää. Perhe elää, haaveilee ja matkustelee. Viime vuosina on eteläinen espanjan rannikkoseutu viehättänyt, helppo tulla, turvallinen ympäristö maanmiehineen. Entistä useammin alkanut kuulua lause ”sitten kun ollaan eläkkeellä…” aluksi huumorilla ja viimevuosina harmaan vakavana.
Lapsi kasvaa ja perustaa oman perheen. Hänelle on jäänyt kuitenkin sydämenpalo espanjaan, ja opettaa perheensäkin viettämään lomia espanjassa.
Niin tässä perheessä, kuin monessa muissakin perheissä, haavemaailmaan luikertelee käärme. Käärmeelle on nimi, eturauhassyöpä. Käärmeen esilletulo on shokki, perheen elämä pysähtyy. Puolison ajattelu ankkuroituu haaveeseen ja sulkee todellisuuden ulos tästä hetkestä. Elämä alkaa puolisolla pyöriä kehänä ja kiireenä unelman toteuttamiseksi, oma asunto aurinkorannikolta. Muutto heti sinne kun vaimo jää eläkkeelle.
Alkaa kiivas asunnon etsintä, jossa vaimo alussa yrittää asiaa jarrutella. Ei onnistu, jos tilanteeseen puuttuu, syntyy voimakkaita tunnepohjaisia riitoja ja syyllisyyden tuntoja. Vierailut aurinkorannikolla tihenevät ja asunnon etsintä kiivastuu.
Näissä etsinnöissä on apuna välittäjiä ja tavataan suomalainen välittäjä, ja tuntuu turvalliselta ja helpolta asioida hänen kanssaan. Hän löytää lopulta asunnon ja osaa hyvin perustella miehelle ja vaimo luovuttaa. Asunnosta aletaan käydä kauppaa. Entisestään innostus kiihtyy, kun välittäjälle selviää myyjän tarve tehdä nopea kauppa, sekä huoneistoon on ilmennyt muitakin ostajaehdokkaita. Tarjous hyväksytään ja pariskunta on innostuksensa huipulla. Välittäjä sai hintaa alennettua useita kymmeniä tuhansia euroja. Tämä oli hyvä kauppa. Varsinkin kun hinnat lähtee tästä nousemaan. Vaimon eläkkeeseen on reilu viisi vuotta aikaa. Välittäjällä hyvä ratkaisu, kun emme ole täällä. Vuokrataan asunto ulos, he hoitavat käytännössä kaiken. Ilmoitus heille, kun ollaan tulossa ja asuntomme on Meidän käytössä. Vuokrauksesta siivoukseen, tilittävät vuokrat Meille. Tässä sovitaan myös heidän palveluhintansa.
Aika kuluu nopeasti ja vierailut Fuengirolassa lisääntyy ja on virkistäviä, mutta syöpä vie lopulta voimat ja puoliso kuolee. Unelma yhteisestä vanhuudesta auringossa oli todellisuudessa puolisen unelma, jota vaimo oli myös alkanut elää, rakkaus on voimakas. Asunnosta Fuengirolassa tulee osa muistoa puolisosta ja on alkanut elää myös vaimon unelmana. Pari vuotta eläkkeelle ja sitten se alkaa. Kuukaudet kuluvat ja arkirutiinit hoituvat välittäjän kanssa. Asuntoa ei vaan ole saatu vuokrattua vielä kertaakaan, mutta ei se mitään. On paikallinen, jo tuttava joka katsoo sen perään ja eipähän huoneisto kulu. Rahat ovat turvallisesti kiinteistössä ja kiinteistöstä aiheutuvat maksut suhteellisen pieniä. Avaimet ovat hänellä, jos jotain sattuisi.
Lennolla pisto sydämessä, kun jäi ilmoittamatta jo tutuksi tulleelle välittäjälle saapuminen tänne. Miten ihminen voi olla tyhmä, täällähän on asuttu. Tämä oivallus tulee eräällä vierailulla Fuengirolaan. Hämmennys asiaan vie asian selvityksen pisteeseen, jossa tämä tuttavuus onkin ollut yksipuoleista ja tulee tunne petetyksi tulemisesta. Varsinaista suuttumusta ei tässä vaiheessa tule! Olkoon siinä ja jääköön siihen. Elämä järjestyy ja arki alkaa sujua. Tytär vierailee perheineen säännöllisesti, ja puolisokin tuntuu olevan täällä läsnä. Unelmat täyttyvät, kun vain jaksaa siihen uskoa. Niiden lopullinen toteutuminen saattaa hieman muuttua, mutta se on vain hyväksyttävä.
Välittäjän toiminta suututti, mutta olin sen jo unohtanut. Paitsi silloin tällöin kun näki välittäjän ilmoituksen palveluistaan. Tämän päivän hintana, asunto on ostosta vielä halvempi ja ostosta aiheutuneet kulut sekä kiinteistön hoitomaksut lisättynä ajalta, jolloin huoneisto ei ole ollut käytössä on suhteellisen isot. En tulisi saamaan omiani takaisin, ehkä tyttäreni tai heidän lapset sitten aikaan. Asunnon ”hinta” on menettänyt merkityksensä ja tilalle on tullut tietoisuus minulle ja tyttärelleni ukin unelmasta ja se on tässä.
Suuttumus tuli nyt maaliskuussa, jo pitkähkön ajan jälkeen!
Lopulta en tiedä kiittääkö vai moittia välittäjää, mutta näin se tämän asunnon osto meni.