El posti

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Valitettavasti sinulla tuskin on mitään tehtävissä. Kirjeen kirjaus ei anna kuin todisteen siitä, että olet lähettänyt kirjeen. Espanjan posti oli ainakin vielä jokin aika sitten Euroopan huonoin lähetysten perille toimittaja ja tuskin tilanne on hirveästi parantunut.

Jos lähetät jotain arvokasta, voit postivakuuttaa lähetyksesi, mutta sekään ei mitenkään varmista kirjeesi perillemenoa – korvaa vain vakuutusehtojen suuruisen summan.

Tein itse kadonneen postipaketin ilmoituksen Suomen postille ja koska lähetys ei ollut postivakuutettu, sieltä tuli vain kohtelias kirje, jossa suositeltiin jatkossa postivakuutusta. Kävin toki myös Espanjan postin kanssa keskustelua, mutta ne eivät tee asiasta edes mitään sisäistä merkintää – toteavat vain, että he eivät voi tehdä asialle mitään. Todellisuudessa Espanjan postikantajat ja -käsittelijät todennäköisesti verottavat mielenkiintoisen näköiset kirjeet ja paketit.

Tuon tapauksen jälkeen olen käyttänyt vain DHL:n tai vastaavien palveluja ja kaikki lähetetty on tullut perille sovitusti.

Espanja on kiva maa asustaa ja viihtyminen edellyttää joidenkin epämielyttävien asioiden hiljaista hyväksyntää ja vaihtoehtoisten menetelmien käyttöä.