el botin etc.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
kojo kirjoitti:

On sitä suorastaan Madridissakin käyty, ei tässä ihan maalaismoukkia olla, arnold hyvä.

Hehhh hehh.. Kiitos muistutuksesta. Seison korjattuna. 🙂

kojo kirjoitti:

..paikallinen isäntä vei …kaupungin vanhimpaan ravintolaan El Botiniin…

No, eipä vienyt ainakaan kaupungin halvimpaan. El Botin on maailmankuulu ja sitähän on pidetty ns. ”maailman vanhimpana” ravintolana. Hintava mesta kuin mikä.

kojo kirjoitti:

…läski on läskiä Espanjassakin…

Totta. Vaikka kyllä El Botin’in läski lähes maailman parasta läskiä onkin. 🙂

kojo kirjoitti:

Käsittääkseni keskustelemmekin tällä palstalla keskihintaisista, perheellistenkin kukkarolle sopivista ravintoloista ja niiden tarjonnasta.

Jepulis, ja juuri saman matkan päässä kuin El Botin on Plaza Mayor’ilta lounaaseen, on Pl.M.’lta vastakkaiseen suuntaan koilliseen C/Libertad’illa Extremadura niminen ravintola (tai nykyään kaksi, eli yksi öbaut kadun kummassakin päässä) ja se esimerkiksi on mitä sopivin perheellisenkin kukkarolle ja silti ruokana on toinen toistaan mainiompia riistaruokia. Viimeksi söin siellä rastaita ja villisikapaistosta (huom.vähärasvaista). Paikka on kuitenkin niin suosittu, että pöytävaraus kannattaa tehdä.

kojo kirjoitti:

Kun vertaa kauppojen raaka-ainehintoja, luulisi tavallisen ruokaravintolan pystyvän vähän mielikuvitusta ja kokkitaitoa käyttämällä tarjoamaan kympilla lautasellisen kauniisti aseteltua, hyväntuoksuista ja hyvältä maistuvaa ruokaa. Pystyväthän siihen kotikokitkin.

Näin juuri toivoisi, sillä tiedän elintarvikkeiden hinnat melko nuukaan, kun itsekin olen aika hyvä kokki (vaikka sen itse sanonkin), mutta kuitenkin sen verran hidas, että ravintolan kyökistä saisin zapatoa puolessa tunnissa. Viinurina pärjään kyllä.

Nyt vain on niin tylsästi, että turistien suosimilla alueilla myös rahastetaan aivan sumeilematta, joten silloinkin kun saa mitä tilaa, voi homma silti tuntua arpomiselta. Jos haluaa hinta/laatu-suhteeltaan edullista kunnollista ruokaa, on uskaltauduttava niihin paikkoihin, jotka ovat muutamaa korttelia kauempana ja espanjalaisten kansoittamia ja ehkäpä juuri se on monelle kynnyskysymys.

Etenkin, kun espanjalaiset ovat usein näkyvästi kiinnostuneen uteliaita ’extranjeroista’, jotka ”uskaltautuvat heidän reviirilleen”. Mutta pahantahtoisia he eivät ole, vaan ennemminkin otettuja siitä, että heidän kantaravintolansa kelpaa turistillekin.

Ja esimerkiksi vaikkapa vain Málagassa, joka sekin on jonkin kokoinen ’stadi’, saatatte vilkaista ravintolan ovesta sisälle ja nähdä pelkän paikallisten täyttämän tapas-baaritiskin. Katsokaa silloin hieman tarkemmin, nouseeko esimerkiksi toiseen kerrokseen portaita täältä alhaalta. Se varsinainen ravintolatila on vasta siellä portaiden yläpäässä, toisessa kerroksessa. Samaa voi katsastella jo hieman kadultakin käsin.