Eipä tule ostetuksi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat suomiruuat Eipä tule ostetuksi

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Eipä tule ostetuksi Suomi-ruokaa kuin joskus harvoin. No, tuo lanttulaatikko tosin ja pääsiäisenä mämmiä ja joskus reissumiestä, mutta ei mitään muuta koskaan. En todellakaan kaipaa suomalaista teollisuusruokaa, etenkään lihaa; ainakaan minun kotikaupungista ei saa hakemallakaan TUORETTA lihaa, vaan kaikki on uutettu johonkin kamalaan marinaadiin. Espanjassa liha on hyvää ja tuoretta ja valintatiskistä sitä saa juuri sen verran kuin haluaa ja vieläpä valmiiksi pilkottuna siivutettuna jos niin tahtoo. Samoin saa jauhelihan ihan juuri siinä ja täsmälleen itse valitsemastaan lihapalasta jauhettuna. Samoin kala on tuoretta ja kalakauppias perkkaa sen jos asiakas haluaa.

Espanjalaiset justot ovat hyviä ja valinnan varaa on jokaiseen makuun ja kukkarolle. Ei tulisi mieleenkään ostaa suomesta tuotua kumi-edamia.Leipä on Espanjassa aina vastaleivottua ja herkullista, mutta jos tykkää muovipussille maistuvasta leivästä, on sitäkin tarjolla.

Ostan yleensä aina oikeaa jamonia tai keittokinkkua tai kalkkunan rintaa leikkeleeksi, en ole kaivannut lauantai-makkaraa. Täällä se kai myytäisiin jauhohyllyssä.Saatavilla on myös ”saunapalvia”, savustettua kinkkua.

Joku on joskus valittanut, että espanjalaista maitoa ei voi juoda. Miksi ei, maitoja on montaa eri merkkiä ja ihan tavallista tuoremaitoakin on ainakin mercadonassa, se ei maistua maitoa kummemmalle. Ja on tarjolla täysmaitoa, kevytmaitoa ja rasvatonta eli ihan samat kuin Suomessa.

Ja joku sanoi, että tuorehiivaa ei saa,mutta kyllä sitäkin on 50 gramman paloina mercadonan kylmässä maitohyllyssä.

Samoin on tarjolla savustettua lohta, savustettua sian kylkeä eli ihan kaikkea, joten suomi-kauppaan ei tarvitse mennä ellei jostain muusta syystä halua maksaa kaksin-kolminkertaista hintaa ruuastaan.

Kahvikin on hyvää ja erilaisia sekoituksia ja paahtoasteita on saatavilla, joten ainakaan minulle ei ole koskaan tullut edes mieleen tuoda Suomesta Kulta-Katriinaa tai Juhla mokkaa.