Eikö

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Vilperi kirjoitti:

Kyseessä oleva verkko on joiltain osin suljettu (netsonic) ja pelkästään mökille siirtyessäni ja ottaessani käyttöön entisen HPY:n ADSL liittymän joudun vaihtamaan osoitteeksi kolumbus.fi:n, samoin jos käytän tuota mokkulaa suomen kortin kanssa niin taas vaihtooperaatio tiedossa, joten ne oikeat speksit lähtevissä sähköposteissa ovat tärkeitä, mutta onneksi tuo internetin kautta toimiva Netsonicin systeemi toimii kun tiedossa on salasanat sinne.
Olisi vaan jotenkin mukavampaa kun löytäisi oikeat asetukset ja voisi vastata sähköposteihin ”suoraan” koneella.
Eipä toiminut tuokaan osoite antamasi linkin kautta, joten vieläkin on homma hakusessa! 🙂

Ethän yrittänyt laittaa sitä ko. linkkiä sähköpostin palvelimeksi? Katso listalta ne palvelimet joita voit koittaa…. Siellähän on pitkä lista niitä osoitteita -hommaa riittää päiväkausiksi 🙂 !!!

Jatkoa:

Eli siis kolumbus.fi (smtp.kolumbus.fi) sinun omilla _kolumbuksen_ tunnuksillasi ei anna lähettää viestejä muualta kuin suomesta? Olenko oikeassa?:

http://www.robtex.com/dns/smtp.kolumbus.fi.html

Entä se Netsonic ja sen _oma tunnuksesi_, se ei siis anna lähettää viestejä muualata kuin _samasta aliverkosta_ (eli olet kytkeytyneenä heidän yhteyteen):

http://www.netsonic.fi/asiakkaille/ohjeet/email/

..eli jos sinulla on jossain SMTP palvelu, mistä voit lähettää viestejä, niin oletusarvoisesti sinun ei tarvitse vaihtaa mitään. SMTP protokolla itsessään ei ole operaattorista riippuvainen, mutta se (lähetys) voi toki olla operaattorin taholta tarkoituksellisesti estetty. Tarvitset siis tunnukset tai sitten esto on totaalinen muualta kuin ko. operaattorin aliverkosta, jolloin joudut etsimään toisen vaihtoehdon.

Kyllä sitä suomessa vaan osataan aina estää kaikki mahdollinen. Hyvä suomi -tietoyhteiskunta!