Eikä

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
tapanisaari kirjoitti:

olen kyllä pikkasen eri mieltä, suomessa ei mulle ainakaan tommosia kiristys & huijaus juttuja ole koskaan tapahtunut, enkä ole kuullut että muillekkaan

Eikä mulle Espanjassa! …eikä kyllä kenellekään tutuillenikaan täällä.

tapanisaari kirjoitti:

-mitä tarkoiotat CV, enhän mä mitään duunia hae?? vaan asuntoa

Niinpä just. Suomessa vaan tuppaavat kyselemään koulutusta, työpaikkaa, rahatilannetta, yli kuukauden vuokratakuita jne jne..
Huomaa, että espanjassa esimerkiksi vuokratakuu on 1 kuukausi ja vain 1 kuukausi. Sen yli tai alle summat ovat laittomia. -toisin kuin suomessa, jossa jopa suositellaan kilpailussa vuokra-asunnosta tarjoamaan enemmän! Tästä oli juuri viime viikolla taloussanomissa juttu!

tapanisaari kirjoitti:

-visaelctronilla ei ole mitään minimisummaa, jos lasku on 4e 19 centtiä niin menee just sen verran (espanjassa centit, suomess 5cent josta johtuu pyöristys)

Eikä ole muuten täälläkään! Silti ne sanoo suomessa _aidolla_ Visalla maksaessa, että on joku 30€(?) minimi. Electronista en osaa sanoa suomen suhteen mitään.

tapanisaari kirjoitti:

-autovuokraamossa pitää ottaa 10000 kuvaa ennen vuokrausta ja pistää ne kirjottaa 1000 sopparia
ja miltä tililtä ne ottaa jos en anna tiliä niille?
siksi pitää maksaa käteisellä aina

Suomessa ja täällä Visa-tililtä. …Kun on pakko antaa se _aidon_ Visa kortin numero jos olet ulkomailta! Muuten et saa autoa vuokralle. Ja suomessa niitä kuvia saa vasta ottaa, että varmistetaan, että siinä peltilehmässä ei ole pölyhiukkaakaan luovuttaessa!

tapanisaari kirjoitti:

-ravintolat muualla maailmassa: suomessa ei ole sisäänheittäjiä pikemmiten ulsoheittäjiä ja jonotat 2 tuntia talvipakkasessa jonka jälkeen sanotaan et liian täynnä tai kello liian paljon ei oteta sisään
lisäksi huijaus on huijaus jos luvataan 5 ilmasta tuoppia niin se on 5 ilmasta tuoppia

🙂 Tästähän keskusteltiinkin eräässä toisessa ketjussa. Nimenomaan osuit naulankantaan: Espanjassa ei ole pahemmin _ulosheittäjiä_! Kulttuuriero nääs. -täällä asiakas halutaan mielummin sisään kuin ulos.. 😉

tapanisaari kirjoitti:

-takseista, espanjassa ei vieläkään taida olla mittareita joten kolikoita vaan mukaan ja sit vielä tingitään esim 10 e niin sanoo et mulla vaan 9e, ainakin mulla toiminut, ja aina sovitaan ja tingitään etukäteen jos mutisee niin sanon et otan toisen taksin, kyllä toimii

Takseissa on kyllä mittari ja ne laittaa sen päälle jos pyydät. Hinta on monissa tapauksissa (esimrkiksi Aurinkorannikolla) kuitenkin ilman mittaria edullisempi koska se on sovitun _taksan_ mukainen ja sen taksan näet esimerkiksi lentoasemalla olevasta taulusta eri kohteisiin.

Kaiken kaikkiaan kannatta tietysti huomata myös se, että jos jupiset kenelle tahansa espanjassa jotain ihme englantia tai suomea, niin eipä kaverit taida siitä paljoa perustaa. Mites se palvelu toimii suomessa, jos alan puhumaan siellä vaikkapa arabiaa ja veuhtoan, että miksi palvelua ei saa?