Ei voi vaieta- táá on niin kiva sanaleikki

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Suomalaiset yritykset kalleimpia rannikolla. Ei voi vaieta- táá on niin kiva sanaleikki

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Kopionpa tähän sanomalehti Kalevassa ilmestyneen keskustelupalstakeskustelun aiheesta ”ulkomaalaisten omistama pitseria Suomessa”

Tämä on kiva juttu; vaihtakaa sanan ulkomaalainen tilalle ”suomalainen” ja pitsan tilalle vaikkapa ”ruislimppu” ja pizzerian tilalle ”leipomo”. Myös muut korvikesanat kelpaavat, vain sana ulkomaalainen pitää korvata sanalla suomalainen.

ULKOMAISTEN OMISTAMAT PIZZERIAT?

Vaimo on ollut yli 4 vuotta töissä eräässä ulkomaisten omistamassa pizzeriassa.Tuli postissa eläkekertymä paperi,ei minkään valtakunnan merkintää koko firmasta.Kuka osaisi neuvoa mitä kannattaisi tehdä?Onko vuodet menneet kankkulankaivoon eläkekertymän osalta?Ovatko nämä yritykset rehellisiä kilpailun kannalta?

No sitäpä sietii miettiä. Paljonkos armaan vaimosi palkkakuiteissa on ennakonpidätys?

Sitäpä just mietin.En ole niitä nähnyt

On tainut jäädä palkkalaisen vero ym sivukulut hoitamatta. Kauan meni, että huomasitte. Harmi.

Vaikka tilinauhassa lukee, että ennakonpidätys ja eläkemaksu on palkasta asiallisesti vähennetty, ei työntekijä mistään voi tietää onko työnantaja tilittänyt ko. maksut eteenpäin. Rahat ovat työnantajan tilillä aina seuraavan kuukauden lopulle ja jos työantaja huijaa, ei tieto eikä raha kulje verottajalle eikä eläkevakuutusyhtiölle. Aloittajan vaimolla on näin ollen neljän vuoden aukko työurassa kun eläkettä aikanaan lasketaan.

Veikkaampa että verot ja kulut on jäänyt maksamatta jos aloittaja totta puhuu.Ei kyllä ensimmäinen tapaus olisi tämäkään.On ollut juttuja paljon näistä yrityksistä.

Ei ne voi millään maksaa kaikkia veroja ja palkan sivukuluja, jos pitsa maksaa 6-7 euroa, kaikkihan tämmöisen ymmärtää. Eläke rekisteriin vaan ilmoitus,tiedot työsuhteen pituudesta mukaan ,samoin palkka summat .

elekää viittikö mamut on ahkeria yrittäjiä

Onhan tätä ihmetelty miten onnistuu,verottajaa ei kiinnosta.Ilmoitettu on kyllä monesti.

Kandee pysyy noista erossa duunipaikan suhteen ite en suosi noita ruokaloita olenkaan ees käymällä niis saati sit syömäs

Nyt nyt Minä olen BLONDIN kanssa samaa mieltä.

Kerran olen kynyt ja ripulille menin , eli kerta riitti kiitti.

työeläke maksut menee kaikista työ suhteista vaikk olisit 3v ,,ei oo nykyääns mitään ikärajoja ja meni ennenki mutta eläkettä ei makseta ennenkuin olit 23v yli..nämä turkit ei oo ikään misään maksannu mitään maksuja ..oli maa mikä hyväns katsokaa reikkaa 70prossaa tehän pimeesti ..eli huivijenkit on pimeitä

Jaa tuliko ihan yllätyksenä vai oletko luullut että niissä pitzerioissa on aina kassakoneet rikki?

muutama vuosi sitten verottaja teki ratsijoita Oulun ”etnisiin” pitserioihin. tulos: yhdellä oli verot maksettu suunnilleen oikein, muilla ei sinne päinkään. silti samat tyypit näyttää pyörittävän pitsoja vieläkin. tarttis tehrä jotain.

Ei palkkakuitti takaa mitään että ennakonpidätyset eläkemaksut jne. on hoidettu ja tilitetty eteenpäin. Sekinhän on yrittäjälle tuloa kun pidättää em. maksut ja pistää ne omaan pussiin!

hah haha hah, eikö vaimo ole lukenut palkkakuittiaan vai maksetaanko sille luomu…na? tai käteen…?

Eihän noisa tahdo edes saada kuittia mukaan. Pimeätä touhua toisinaan.

Näissä paikoissa vaihtuu usein myyjät. Verotarkastajat paikalle

On se kumma kun heti tällainen rasistiseksi haukutaan. Ettekö te aivopestyt teeskentelija suvaitsevaiset kestä totuutta. Itselleni kävi samoin. Pari vuotta luotin siihen, että pidätykset ja eläkemaksut oli oikein. Mutta ilmariselta asian tarkastettuani kävi samoin, asiat eivät olleetkaan hoidetut.Poliisiasianahan minä sen vein eteenpäin.

Olen sitä mieltä, että verorahoilla ei enää tueta yhtäkään heikäläistä, ennen kuin omankansalaiseten asiat ovat kunnossa, ja soskun luukulla samanlainen suhtautuminen myös suom,alaisiin.

On se ihme, että porskuttavat menemään. Verotarkastuksia pitäisi ehkä tehdä useammin ja useampiin niistä.

Jos ”kotouttaa” rahaa ulkomaille, ei ole tarpeen maksaa veroja eikä eläkemaksuja Suomeen.

Yhteys työsuojelupiiriiin. Tosin kokemuksesta tiedän ei se mitään auta. Työsuojelupiirin km-korvauksilla elävät venkulat lähettävät korkeintaan pari kirjettä ja siihen se jäi omalla kohdalla. Vilunkistille joku kirje on maailman mitättömin asia. Ota yhteys myös eläkevakuutusyhtiöösi (Varma?) ja verotarkastajaan. Saanet eläkekertymän jos sinulla on osoittaa kuitit pidätetyistä veroista.

Mamujen pitämien paikkojen ongelma on se, että tilinauhoja ei ole työntekijöille koskaan annettu. Jos menee kysyyn, että miksi, niin vastaavat, että niin huono kielitaito, että ei saa aikaan tuollaista laskelmaa.

Kerran piti saada kuitti pizzoista, niin se tuli seuraavana päivänä, kun vaimo (suomalainen) sen kirjoitti. Pizzat ei läheskään aina ole hyviä. Viimeksi sain keskustan halppispaikasta päivällä hyvän pizzan. Yleensä en edes mene ulos syömään. Ei kestä elimistö enää mitään.

Tässä tulee ongelmatilanne, koska tilinauhoja tai palkkalaskelmia ei ehkä ole. Jos palkka- tai työtodistusta pyytää, niin sen ehkä saa, mutta sen allekirjoittaja ei ehkä ole juridisesti oikea henkilö eli yrityksen omistaja. Tai sitten omistaja on muuttunut matkan varrella ja jopa useita kertoja. Ja palkkakin on varmaan maksettu aina käteisellä. Silti hyvä, että edes palkan on saanut. Elikkä siis puuttuu näyttö neljän vuoden työstä pizzeriassa!

On syytä kääntyä heti veroviranomaisten puoleen ja kysyä neuvoa. Veroviranomaiset nostavat kanteen, mutta pahalta näyttää: menee nyt työpaikka ja eläkekertymät. Myös poliisilta voi kysyä neuvoa miten menetellä, mutta itse EI KANNATA RAHOITTAA KÄRÄJÖINTIÄ, veijarit kun karkaavat kotimaahansa takaisin.

Kannattaa ilmoittautua työnhakijaksi työvoimatoimistoon. Työttömänä olosta kertyy jopa eläkettä laskennallisesti 1.000 euron kuukausiansioista.

Tee pikatesti pitseriassa: Maksat kortilla niin saat aina kuitin. Mene 2-3:n kaverisi kanssa pitsalle ja nyt kaikki maksavat tarkoituksellisesti käteisellä. Nyt tarkkana: VAIN 1. maksu lyödään kassaan, jos lyödään ja loput saa avoimesta kassasta vain vaihtorahat. Tämän olen testannut monen vuoden ajan ja monissa pitsapaikoissa eri puolella Oulua ja Suomea. Kuititon kauppa, paperiton toimisto. Se on nykyaikaa. Kyllä pitsapaikan kassa hymyilee iloisesti kun vaikkapa viisikin kaveria maksaa käteisellä…