Ei täysi totuus

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
okebo kirjoitti:

Monta kertaa on tehnyt mieli heittää jokunen sana tähän devspainin ylenmääräiseen hehkutukseen, mutta kun tiedän että tämä on vähän kuin uskonto. Eli sotia syntyy, niin olen malttanut mieleni.

🙂 Käännytystyö on kautta historian ollut tällaista…

okebo kirjoitti:

Voisit kuitenkin miettiä että lukijoina on ihmisiä jotka eivät välttämättä ymmärrä että ei voi eikä kannta uskoa ”asiantuntijoita” sokeasti. Siis tarkoitan myös ettei meikäläinenkään (asiantuntijana) ole ihan aina oikeassa 😉

En väitä olevani aina oikeassa, mutta väitän, että Linuxiin kannataa tutustua.

okebo kirjoitti:

En ala enempää tappelemaan enkä perustelemaan. Mutta itselläni ei ole kertaakaan 30 v alan ammattilaisena tullut ”oikeassa” työelämässä vastaan että asiakas olisi koneellensa Linuxin halunnut tai hänellä olisi se ollut. Kyllä se vaan on Windows ja office normaali työelämässä vielä, ja uskoisin että jatkossakin.

Toimistokäytössä monilla yrityksillä asia on näin -valitettavasti. Tästähän minä koko ajan puhun. Siirtykää parempaan! Minulla Linuxeja tulee vastaan koko ajan kun ”oikeassa” työelämässä pelaan ohjelmistokehityksen ja palvelinten kanssa. Noin 85% palvelimista mutu-tuntumalla.
Työelämästä tunnen ”vielä enemmän” niitä, jotka vaihtavat Officesta pois ja siirtyvät avoimeen tai sitten pilveen!

okebo kirjoitti:

Muutaman kerran olen yrittänyt omiin koneisiini asentaa Linuxin ja aina se on tökännyt johonkin osittaiseen toimimattomuuteen. Viimeksi muutama kuukausi sitten uusi Ubuntu kannettavaan koneeseen – muuten toimi hienosti mutta langaton verkko ei. No, keskustelupalstoilta sitten löytyi tieto että ei se toimikkaan suojatussa verkossa – ota suojaus pois päältä. Hmmm… otin sitten Ubuntun ”pois päältä”.

Asensit varmasti varsin oudon version tai sitten hyvin outoon koneeseen.
Minä en ole vuosiin törmannyt koneeseen, jossa langaton suojauksineen ei olisi pelannut.

Ubuntussa sekä Fedorassa jne. langaton sekä myös 3G-mokkula toimii lennosta ilman mitään erikoisia asennuksia toisin kuten Windowsissa tarvittava mokkulan ”CD-huijaus” tai WLAN-kortin erillinen asennus. Linuxissa Network Applet huolehtii kaikista verkoista samalla palikalla -mukaanlukien VPN yhteydet.

Malliksi kerrottakoon, että nakkasin juuri Fedoraan kiinni Nokian 5800 XpressMusic luurin (siis sen uutukaisen kosketusnäyttö-nokialaisen) ja sekin kilahti HDSPA:lla nettiin yoigon kautta tekemättä mitään erityistä. Klikkasin Network Appletissa sanaa ”Yoigo”. Eikä tarvita mitään PC-suitea tai muuta väliin!

okebo kirjoitti:

Minikoneitten toimitukset jenkeissä lopetettiin Linuxilla koska asiakkaat palauttivat niitä liian paljon kauppaan takaisin – nyt koneet toimitetaan vain Windowsilla – kertonee jotain(?)

Kertoo siitä, että käyttäjät eivät vaivaudu kokeilemaan uudentyyppistä toimintamallia. Sama pätee siirtymiseen ja vastarintaan perinteisessä MAC-Windows keskusteluissa kautta vuosien. Muutosvastarintaa kaikki vain on.
Tämän lisäksi tunnen monia käyttäjiä, jotka heittävät sen Windowsin siitä minikannettavasta pois ja asentavat Ubuntun tilalle. Syy on siis pitkälti siinä, että minikannettaviin valittiin alunperin vääränlainen Linux-jakelu (joka oli liian heppoinen). Tästä voimme päätellä sen, että julkisuuteen annetut tiedot Windowsin voittokulusta minikannettavissa on vain pakkomyyntilukujen varaan laskettuja. Todellisuudessa se Windows lähtee siis monista oston jälkeen pois esimerkiksi jo sen vuoksi, että Linuxilla minikannettavasta saa enemmän ”tehoja irti”.

okebo kirjoitti:

Eli palstalaiset – luokaa omat mielipiteenne järkevästi ja vertailemalla ja kuuntelemalla monelta taholta. Toisille sopii Linux, toisille MAC ja useimmille Windows – näin se vain on.

Juuri niin. Sen vuoksi kehoitankin kokeilemaan -ohjelmistohan on ilmainen, eli vain se kokeilun vaivannäkö maksaa.
On vaikeaa luoda sitä kuvaa jos ei kokeile itse!