Ei suju

LINKKI

Raija
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.07.2006
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 152

siis ei suju enää asuntoautoajelut minulta, ainakaan pidemmät. Tavallinen autokin täytyy jossain vaiheessa vaihtaa automaattiin. Asuntoauto on myynnissä, hyvän saisi nyt halvalla 🙂

Tämä nivelreuma osoittautui sellaiseksi vähän vaikeammaksi ja tulehduksen kärki on nilkoissa ja jalkaterissä: on päiviä etten kävele kuin kahvoja apunakäyttäen vessaan. Piikitän itseeni kerran viikossa sytostaatteja maksimimäärän ja ahmin kortisoonia. Vielä en ole päässyt biologisen lääkkeen piiriin, siinä rajoilla keikun (se kun maksaa jopa 20.000 euroa/v).

Eli nuo kokemukset ja laskelmat olivat entisestä elämästä. V. 2006 mentiin Via Balticaa, koska yhdellä koirista ei ollut Ruotsiin vaadittavaa vasta-ainetestiä, enkä sitä saanut aikaiseksi.

Miten joku auto voi kuluttaa 25 l/100 km? Kuljettiin Jussin terveenä ollessa maasturilla, joka söi 10-15 l dieseliä/100 km, joten olen nuo kustannukset laskenut sen perusteella. Mummonmarkoissa silloin oli Via Baltica n. 4.000,-, Tuhkolma n. 5.000,- ja Saksa n. 7.000,- mukana silloin aina kaksi koiraa, joka nosti Saksan hintaa hurjasti. Tosin vasta-ainekokeet tekivät lisäkustannuksen Ruotsiin, mutta nythän riittää yksi kerta (joka n. 1.000,-). Anteeksi, että määritän markoissa, mutta kun olen ne aikanaan niissä laskenut ja päähäni pannut, niin helpompi mulle ilmaista niin. Mentiin aina mahdollisimman nopeasti ja maksullisia teitä, joten hintoihin sisältyy nekin maksut. Vastaavasti hotellikuluja oli vähemmän.
Meidän enkka on Tukholmasta kolmella yöpymisellä eli eka Hampurissa, toka Besanconissa Itä-Ranskassa, kolmas Lyonin eteläpuolella, josta 1.700 km kerralla kotiin.

Asuntoautolla Via Balticaa v. 2006 yövyttiin 5 kertaa, viimeinen jossain Valencian lähellä: halusin tulla päiväsaikaan perille. Sen maksiminopeus alamäessä on 130 km/h, joten hurjasteluun ei ollut varaa. Lähtö Tallinnasta n. klo 14:00, eka yö Latviassa (-28 astetta), toka Puolassa Varsovan länsipuolella, kolmas jossain Keski-Saksassa, neljäs Lyonin liepeillä ja viides siis Valenciassa. Perillä Benalmadenassa klo 15:00.

Kiitos Tyyne hienosta ehdotuksesta, mutta taidetaan seuraavalla kerralla lentää tai mennä jollain automaattivaihteisella tila-autolla. Meidän isokoira vetelee viimeisiään, joten päästäneen matkaan pikkuterrien kanssa, joka sekin helpottaa tilannetta. Toivon kovasti parannusta omaan tilaani, sillä näillä jaloilla ei Benalmadenan mäkisessä maastossa työnnetä miestä pyörätuolissa eikä paljon liikuta itsekään. Oma tonttikin on pelkkää rinnettä, joten sielläkään ei pystyisi paljoa liikkumaan. Nyt siis ollaan Suomessa ja katsotaan miten tilanne kehittyy. Välillä on vähän ikävä.