Ei se nyt aina ole tilaajasta kiinni…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Puhelinlinja / Telefonica Ei se nyt aina ole tilaajasta kiinni…

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Oma ensimmäinen kokemukseni Telefonicasta oli seuraava: halusin avata puhelinlinjan ja laittaa samalla ADSL:n. Asioin suoraan Telefonican liikeessä espanjaksi (omaan ihan hyvän kielitaidon ja kohteliaskin osaan olla). Sanoivat, että viikon päästä tulee linjan asentaja ja siitä viikon, parin päästä netin asentaja. Kului kaksi päivää, ja aamulla klo 10 puhelin soi. Puhelinlinjan asentaja oli asunnon ulkopuolella. Päästin sisään, vaikka ihmetytti hieman asentajan oletus siitä, että olen arkipäivänä klo 10 kotona ilman varoaikaa. Olin itse asiassa juuri lähdössä töihin, enkä sieltä olisi voinut lähteä ihan suoralta käsin availemaan ovia. No, sain linjan auki ja kaikki hyvin. Kului kolme viikkoa, ja mitään ADSL-asentajaa ei ilmaantunut. Espanjalaiset ystäväni valittelivat samaa, eli hekin odottelivat nettiliittymää viikkotolkulla, joten en hermostunut, varsinkaan kun asialla ei ollut tulipalokiire. Soitin kuitenkin tiedustelupuhelun Telefonicalle, josta todettiin, että minun numerooni ei ole tilattu mitään ADSL-liittymää. Totesin, että aivan varmasti on, minulla on siitä kuitti. He valittelivat, ja kysyivät, että laitetaanko uusi tilaus. Vastasin myöntävästi. Kuukausi kului, ja mitään ei tapahtunut. Soitin uudestaan. Taas, sama asia. Numerooni ei oltu tilattu nettiä. Selitin, että tämä oli jo hieman outoa, koska olin tehnyt tilauksen jo kahdesti. Minua pyydettiin odottamaan. Kohta infohenkilö palasi, ja selitti, että tilaukseni oli poistettu, koska asuinalueelleni ei voitu toimitta ADSL-liittymää. En räjähtänyt, mutta mieli teki. Miten vaikeaa olisi ollut ilmoittaa minulle, että tilaus peruutetaan koska alueelle ei voi asentaa tilaamani liittymää, sen sijaan että kerta toisensa jälkeen poistavat tilauksen ja antavat minun olla siinä uskossa 3 kk että liittymä tulee?? Ennen kuin joku syyttä minua siitä, etten selvittänyt alueen ADSL-valmiutta ennen tilaamista, niin voin sanoa, että alue ei ollut mitenkään syrjäinen, vaan suht tiheään asuttua taajamaa, ja parin kilometrin päässä asuvilla ystävilläni oli ADSL kotonaan. Eli ei nyt sattunut tulemaan mieleen tämmöinen vaihtoehto.

Seuraavassa asunnossani ei sitten ollut edes puhelinlinjaa. Varmistin etukäteen alueen ADSL-sopivuuden. Kävin taas henkilökohtaisesti paikallisessa Telefonican liikkeessä kyselemässä, mitä asialle voisi tehdä (tällä kertaa mukana oli natiivi espanjalainen). Ei ongelmia, kuulemma. Parin viikon päästä soittivat, että koska itse taloon ei ole linjaa, niin minun on käytävä pyytämässä naapureilta kirjalliset suostumukset, jotta heidän talon linjasta vedetään linja omaani. Eihän siitä tullut mitään, koska toinen näistä naapureista ei ollut paikalla koko talvisesonkina, vaan piti asuntoaan kesäasuntona. En nyt tässä syytä Telefonicaa, saattahan olla että tämä on yleinen menettely. Kerron vaan, että helppoahan tämä puhelimen/ADSL:n hankkiminen ei ole.

Kolmas kokemus olikin sitten aivan erilainen. Varmistin taas uuden asuinalueeni ADSL-mahdollisuuden etukäteen, ja tällä kertaa sekä puhelinlinja, että ADSL-liittymä saatiin asennettua viikon sisällä tilauksesta!

Yhteenvetona sanoisin, että kyllä meno täällä Espanjassa on selvästi takapajuisempaa kuin Suomessa telekommunikaatioiden suhteen. Turha sitä on yrittää peitellä. Eikä siinä mitään, Suomessa ollaan näissä asioissa edelläkävijöitä, eli ei voikaan olettaa että kaikkialla homma toimisi yhtä hyvin. Näiden telefirmojen palvelualttius on sitten eri asia. Suomessa asuneena olen tottunut siihen, että kun jotain luvataan, niin se myös hoidetaan. Täällä Espanjassa tuntuu itse joutuvat koko ajan hoitamaan asioita eteenpäin – palvelun tarjoaja, tässä tapauksessa Telefonica – ei lähde ongemia ratkomaan, vaan jos ei onnistu ensimmäisellä yrittämällä, niin annetaan olla. Suomessa mielestäni tällainen menttaliteetti ei toimi – ostaja äänestää jaloillaan ja vaihtaa paremman palvelun tarjoavaan firmaan. Espanjassa tämä tuntuu vaikealta. Eräskin espanjalainen ystäväni vaihtoi toimivan Telefonican nettiliittymänsä Jazzteliin, huokeamman hinnan takia. Vaihdon jälkeen netti kuitenkin pätki jatkuvasti, ja välillä oli poissa toiminnasta parikin päivää peräkkäin. Ystäväni soitti palvelunumeroon. Lupasivat tehdä asialle jotain. Mitään ei tapahtunut. Hän soitti uudestaan. Nyt alkoivat ehdottaa, että syy oli hänen tietokoneensa, jossa oli virus. Ystäväni yritti selittää, että ei ole virusta, koneessa on hänen työpaikkansa jatkuvasti päivittyvä tunnettu viruksentorjuntaohjelma. Mutta palvelunumeron ihminen ei antanut periksi, vaan väitti kivenkovaa, että näin on. Ongelmaa ei siis yritetty enää heidän toimestaan ratkaista, vaikka virusta tms. haittaohjelmaa ei koneesta löytynyt. Lähinnä epäilivät ystäväni kykyä käynnistää virusskannaus… Hän luonnollisestikin kyllästyi huonolaatuiseen nettiin, ja vaihtoi takaisin kalliimpaan. Seuraavalla viikolla kotiin tuli ilmoitus 300 euron täysin keksitystä puhelinlaskusta Jazzteliltä! Kiellettyään pankkian antamasta Jazztelin veloittaa yhtään mitään tililtään, hän sai useamman karhukirjeen, jossa uhattiin mm. oikeustoimilla. No, asia ei tuosta edennyt mihinkään, mutta hurjaa touhua silti, sanon minä!

Tällaisia, kovin vaihtelevia kokemuksia löytyy minulta. Edelleen siis käytän Telefonican palveluja, koska parempaakaan en ole löytänyt. Enkä mielestäni mekkaloi, vaan kerronpahan vain kokemuksiani, varsin objektiivisesti vieläpä. Ei tämä telepalveluiden satunnainen hankaluus tee Espanjasta huonoa kohdemaata. Lähinnä päähän ottaa se ajan ja energian määrä joka tuhlaantuu tällaisiin aivan arkisten asioiden hoitamiseen.