Ei ole

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

mul on luki kirjoitus häiriö

Ensimmäisen viestin perusteella väittäisin, että lukihäiriötä ei ole. Pisteet, pilkut ja yhdyssanat tulevat kielen ymmärtämisen lisäksi muistisäännöistä. Jos kirjoitat vaikkapa ilmaisella Open Officella, ohjelma korjaa nuo virheet melko hyvin.

Varsinainen asia:

  1. Lomakiinteistön ostaminen Espanjasta lainarahalla ei todennäköisesti ole hyvä sijoitus (kuten tuossa on esitetty).
  2. Osto omalla rahalla ja omaan käyttöön voi olla järkevää (vaihtoehtoiskustannus: vuokra ja huono korko pankkitalletuksille).
  3. Lainaa saa eri määriä residenssi-statuksesta riippuen
  4. Pankkien lisäksi lainaa voi kysyä Broker-välikäsiltä

Minä en ole koskaan käyttänyt brokeria Espanjassa. Ranskankielisissä maissa olen käyttänyt välikäsiä esimerkiksi vakuutusten ja rahoituksen etsimisessä. Ainakin vakuutuspuolella välikäden käyttö on hyvinkin kannattavaa sekä vakuutuksen hinnan että korvauskäsittelyn osalta. Vakuutuksissa välikäden palkkion tuli maksetuksi alennusten muodossa alle vuodessa.

Minulle on kerrottu, että tällä hetkellä ei-residentti voi saada lainaa noin puolet siitä kiinteistön arvosta, minkä lainan antaja arvioi markkinahinnaksi. Markkinahinta taas on se, miltä asia pankin näkökulmasta näyttää ja arviointikin kuulema maksaa. Tämä on kuulema peukalosääntö, johon löytyy poikkeuksia puoleen jos toiseenkin. Aika paljon riippuu henkilöstä ja tilanteesta.

Rahoituksen voi toki järjestää niinkin, että ottaa lainaa Suomesta suomalaista omaisuuttaan vastaan. Olen itse järjestellyt kauppojen rahoituksia niin, että olen ottanut lainan suomalaisesta pankista, kiinnityksiä suomalaisiin kiinteistöihin ja sijoittanut rahat ulkomaille. Tällä ei ole mitään juridista estettä, mutta asia on hyvä sopia suomalaisen pankin kanssa. Ulkomainen kiinteistö ei käy pantista Suomessa.

Suomesta saa lainaa maksukyvystä ja suomalaisen pantin arvosta riippuen. Hyvillä pankkisuhteilla saa lainaa 80 – 100 % suomalaisen kiinteistön tai muun pantin markkinahinnasta. Tämä on ei-residentille verotuksen suhteen parempi ratkaisu, koska näin ei menetä vähennysoikeuksia. Jos kiinteisön arvo Espanjassa sattuisi ihmeen kaupalla nousemaan ja halu myyntii olisi vastustamaton, niin laina ei hidastaisi kaupantekoa. Pantinhan on joka tapauksessa oltava Suomessa.

YHTEENVETO

Kiinteistökaupat ovat tällä hetkellä sellaisia henkilöitä varten, joilla on käteistä (noin 50% kaupan arvosta) tai pantattavaa omaisuutta. Brokerit ja muut jutut ovat sitten sivujuonia.