Ei ole

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
sievisa kirjoitti:

Yritän lajitella, kun olen Suomessa oppinut niin jo vuosikausia tekemään, mutta onko siinä oikein mitään järkeä täällä? En ole myöskään ainakaan vielä kaupoista löytänyt biojätepusseja. Onko niitä?

Kaipa nuo ”bolsas de basura” on maatuvia?

Eipä tuo lajitelu oikein onnistu täällä eikä kovin monessa muussakaan maassa.
Suurin ongelma on panttijärjestelmän puuttuminen ja sen ”mahdottomuus” maissa, joissa siihen ei olla totuttu.

Tuo on vähän kuin ”pidä espanja siistinä -aloita omasta autostasi” ja sitten kaikki vaan pihalle maastoon ja tien poskille…

Suomessa taas ollaan menty aivan liian pitkälle mallissa, jossa naapuri kyttää meneekö ne perunankuoret varmasti sinne oikeaan säiliöön! Ratkaisu ongelmaan ei ole myöskään se sillä koko hoito maatuu monissa kaupungeissa metaaniksi niinkuin se maatuisi kaatopaikallakin!

Muutamat kauppaketjut aloittivat täällä kivan ”ei muovikasseja” kampanjan ja toimivat sen mukaan… ..kunnes kuluttaja äänestää (tai äänesti) jaloillaan. Ei toimi. Mitä järkeä on siinä, että säästetään yksi muovikassi (1c) joutumasta roskakoriin ja sitten ostetaan muovikassi (15c) roskakoriksi?!

Miksi noita kasseja ei tehdä maatuviksi koska sen on melko helppoa ja melko halpaa tämän päivän tekniikalla? Onko maatuvan muovikassin tekeminen sitten luontoa tuhoavampaa, siihen en osaa sanoa mitään, mutta tilanne on järjetön.

Monikertaisen pakkaamisen kulttuuriin pitää puuttua tuotantopäässä eikä kiusaamalla kuluttajaa sen kustannuksella, että jotkut harvat ostavat mielummin ”kauniin paketin”.

Luulenpa, että tänä päivänä valtaosa ostaa kuitenkin sen ”halvimman paketin”, joten jos se maatuva kassi saadaan mukaan siihen halvimpaan vaohtoehtoon sillä rahalla, joka pumpataan nyt turhaan lajittelukäytösoppiin, niin maailmaan saadaan kehitettyä ”sotateollisuuttakin nopeammin” erittäin edullinen ja maatuva ratkaisu mitä moninaisimmille pakkauksille ja materiaaleille.