ei millään pahalla

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Tässäkin tapauksessa ei ole mitään varsinaista oikeata syytä muuttaa Espanjaan. Ainoastaan halu ja musta olisi kivempaa siellä, asenne. Taloudelliset edellytykset ovat huonot, kielitaitoa ei ole, ja lapsen etu ei tässä ole mitenkään pääasiana. Mutta kun sitä ei voi Suomeenkaan jättää , pitää se ottaa mukaan ja saada vielä kouluunkin.
Jos mä nyt mitään tiedän ja kyllähän mä aika paljon kaikenlaista tiedän. Maailma ja elämä on ehtinyt kouluttamaan, niin ehdottaisin tässä tapauksessa jäitä hattuun. Muutaman vuoden odotus ja lapsen itsenäistymisen jälkeen muutto Espanjaan toisi melko varmasti paljon onnistuneemman lopputuloksen.
Muutto ja uuden huom. TASOLTAAN ASIALLISEN JA PUITTEILTAAN EDES JONKUN TASOISEN elämän järjestäminen tänne ei ole halpaa , eikä nopeaa. Ja kuten moneen kertaan on todettu,tukia ei ole , eikä tule, kaikki pitää toteuttaa omin voimin ja varoin. Vaikeata se ei välttämättä ole, etenkään jos on kielitaitoa ja tietoa , tai sitten varaa palkata joku hoitamaan asiat. Aikaa siinä menee joka tapauksessa kevyesti vuosi , pari. Ja jos on jonkun näköisiä vaatimuksia asuinpaikan , asumisen tason , liikkumisen eli oman auton ja yleensä kaiken elämiseen liittymisen suhteen se maksaa paljon . Ja tässä paljon ei tarkoita ainoastaan muutamaa tuhatta euroa.
Ja jos lopputuloksena on se , että Suomessa tähän asti rakennettu elämä täytyy aloittaa uudestaan espanjan kokeilun ja kaiken siihen uhratun rahan ja vaivan jälkeen , se ei ehkä maksa vaivaa. Etenkään jos muutaman vuoden odotus antaisi paljon paremman ennusteen sille , että elämä Espanjassa lähtisi oikeasti kunnolla ja mikä tärkeintä , miellyttävästi, käyntiin.