Ei koskaan

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Kari kirjoitti:

Jos saat ”pankistasi” tai mistä muualta tärkeästä paikasta tahansa jonkin virallisen näköisen sähköpostin, jossa kehoitetaan pikaisesti ”tekemään jotain” …esim. klikkaamaan annettua linkkiä ja tarkistaman tiedot. Älä klikkaa, vaan ota sormesi välittömästi pois hiireltä ja näppäimistöltä… keitä vaikka kuppi kahvia välillä ja mieti asiaa tarkemmin (tiedän ainakin yhden konkreettisen tilin jääneen tyhjentämättä kun asianomainen tuli kysymään mielipidettäni asiasta – viesti selvisi muutamassa sekunnissa huijaukseksi …kyseinen henkilö oli jo ehtinyt täyttää rikollisviestin kaavakkeen, mutta onneksi ymmärsi varmistaa ensin…)

Jos jokin epäillyttää… soita vaikka pankkiin tai mistä onkaan kyse, ja tarkista asia. Voit myös avata uuden selaimen ikkunan ja kirjoittaa pankkisi tms. osoite käsin, ja käydä katsomassa, onko heillä jotain tiedotteita asiasta. Yleensä pankit tms. eivät lähesty asiakkaitaan sähköpostitse ja pyydä kirjautumaan sivuilleen.

Juuri näin!

Yleistän asian:

-Pankki EI KOSKAAN kysy käyttäjätunnuksia tai salasanoja sähköpostin välityksellä!
-Pankki EI KOSKAAN pyydä tarkistamaan ja täyttämään mitään tiliin viittaavia lomakkeita sähköpostin välityksellä!
-Verkkopankki EI KOSKAAN toimi suojaamattoman yhteyden takana (http://), vaan sivut aukeavat AINA SSL-salatussa yhteydessä (https://)

Muissa tapauksissa on kyseessä AINA ja POIKKEUKSETTA huijaus.