Ei kannata tehdä omistuksesta liian monimutkaista…

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Espanja.ORG -tiedotteet Viikon 3 uutisia Ei kannata tehdä omistuksesta liian monimutkaista…

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

mutta, mutta….

http://www.agenciatributaria.es/AEAT/Contenidos_Comunes/La_Agencia_Tribu…

”Yksinkertainen vaihtoehto on tietysti suora omistus. Verot suoraan henkilöomistajalle ja tietysti muutkin maksut. Tällaisen asunnon myyminen tapahtuu tietysti Espanjan lain mukaan ja on siten hieman monimutkaisempaa kuin jäljempänä esitetty kuvio.”

Suora omistus:Residentti ja ei-Residentti 2 eri saantoa.

Tämä selvä 🙂

Minka tahansa asunnon (lue kiinteisto)joka sijaitsee Espanjassa myynti pitaa tehda laillisesti tassa maassa etta se olisi laillinen.
Ota huomioon etta kiinteistokauppa ei ole osakekauppaa vaikka se olisi ”yhtion sisalla” jaettuna osakkeisiin.
Siis etta kiinteisto vaikka olisi yhtion omistuksessa vaihtaisi laillisesti omistajaa.

Kiinteistö on kiinteistö eikä sitä voi missään maassa jakaa osakkeisiin.

”Toinen vaihtoehto on ostaa asunto suomalaisen osakeyhtiön nimiin. Kun kerran on saanut omistuksen kirjattua tällaiselle yhtiölle, eikä yhtiössä mitään muuta tee kuin omistaa ja maksaa ainoastaan asunnon kulut (verot kans), joko suoraan itse tai keräämillään vuokratuloilla, voi tällaisen ”asunnon” eli siis yhtiön tai yhtiöosuuden myydä Suomen lain mukaan. Luovutus vaatii tietysti vastaanottajalta tiettyä luottamusta myyjää kohtaan.”
Alleviivaa tama!!!!!!!!

”Luovutus vaatii tietysti vastaanottajalta tiettyä luottamusta myyjää kohtaan.”

Tottakai jos kerran ostat ”fiktioita”

Tasta aiheesta aikaisemmin asian lapi kaynyt kirjoittaja antoi varoituksen sen monimutkaisuudesta.

Tämä vaihtoehto ei ole mielestäni kovin monimutkainen. Taikka tietysti saattaahan se niin olla, ellei tiedä mitä tekee. 1) Perustetaan ja rekisteröidään Suomeen osakeyhtiö. 2) Sovitaan osakkaiden kesken keskinäiset hallintasuhteet kun kiinteistö Espanjasta ostetaan 3) Ostetaan asunto Espanjasta (=kiinteistö!), veroedustaja tarvitaan Espanjaan. Tehdään/rekisteröidään kauppa Espanjan lain mukaan. Käännöksiä tietenkin tarvitaan !

Tällaisen yhtiön osakkeet voidaan myydä Suomessa Suomen lain mukaan, kuin minkä tahansa suomalaisen yhtiön osakkeet.

Ajatellaan vaikka nain: Suomi Oy Suomesta ostaa omiin nimiinsa kiinteiston Espanjasta, lainhuudattaa sen omiin nimiinsa, etta taman saa lapi pitaa esittaa aika pinkka dokumetteja virallisesti kaannettyna, verottaja aika todennakoisesti pyytaa yhtiolle veroedustajan.
Ja nain kiinteisto rekisteroidaan Suomi Oyn nimiin. Nyt Suomi OY myy Suomessa ”yhtion” vaikka kolmelle (maaralla ei merkitysta)henkilolle ja tekee sen Suomen lakien mukaan. Espanjassa oleva kiinteisto ei vaihda omistajaa jos ei sita erikseen tehda.

Hetkinen, mikäs kuvio tämä on ? Eihän Suomi Oy:n tarvitse myydä yhtiötä kenellekkään, sehän koostuu on jo osakkeista, jotka voi myydä siten kuin on suunnitellut. Yhtiön sisällä tehdään keskinäinen osakassopimus osakkaiden kesken(=käytännössä huoneiston käyttösopimus) Yhtiö vastaa kuluista ja osakkaat maksavat yhtiöön kuluvastiketta.

Nyt Suomi Oy myy taman kiinteiston Gibraltarille perustetulle yhtiolle ”paperina”
mita Suomi sanoo tallaisesta yhtioitten valisesta kiinteistokaupasta en osaa sanoa,
mutta tallaisessa Suomi Oy ja Gibraltar Oy valisessa ”kaupassa” jos ei kiinteistoa lainhuudateta Espanjassa Gibraltar Oy:lle on se edelleen Suomi Oy:n nimissa Espanjan verottajan silmissa.

Nämä on turhan monimutkikkaita kuvioita. Kerroin, että Gibraltarilainen yhtiö voi sellaisenaan ostaa kiinteistön Espanjasta kuten myös suomalainen yhtiö. Gibraltarilainen yhtiö tekee ssakassopimuksen kiinteistön käytöstä samaan tapaan kuin suomalainenkin yhtiö.

Jossa tapauksessa vastuu ja omistus on edelleen Suomi OYlla.
Suomi OY voisi kayttaa omistusoikeuttaan ja myyda asunnon ilman Gibraltar Oyn lupaa.

Joo nämä on niitä kuvioita, että haluttaisiin ikäänkuin jobbarina (=kiinteistökauppiaana) toimia. Ei laajenneta sille puolelle…

Ja ihan sama toiseen suuntaan Gibraltar Oysta Suomi OYn.

Ota huomioon etta kun ostat Espanjassa ulkolaisen firman (sama yksityishenkilon kohdalla)nimiin asunnon ja
myyt siita osia muille ilman lainhuudatusta,on kyseessa ”luottamuskauppa” ilman minkaanlaista oikeutta.

En toimisi näin, ei lainhuudattamatonta espanjalaista kiinteistö kannata myydä. Kuka sen ostaisi ?

Etta firma tai yksityishenkilo olisi virallisesti kiinteiston omistaja; lainhuudatus, viralliset merkinnat rekisteriin ja kaupasta aiheutuvat verot plus kulut.

Ei -residenttina toimitettavat ennakonpidatykset.

Tätä ennakkoverokuviota en tunnekaan. Kyse on siis verosta. Entäpä jos toimitaan vain niin, että suomalainen tai gibraltarilainen yhtiö pelkästään omistaa yhtiön, eikä sillä ole mitään muuta toimintaa? Meneekö siitäkin veroa ? – En ole asiaa selvittänyt, enkä itse osaa siihen toistaiseksi vastata. Tietysti jos vuokrataan asuntoa, niin siitä tulee tuloa ja veroa varmastikin peritään.
Itse en vuokraisi asuntoa. Vero-ongelma ei varmaankaan olisi voittamaton.

Huomaa etta Espanjassa sijaitsevaa kiinteistoa vaikka myyt sita minka maan lakien mukaan tahansa , jaat osiin, pyoritat sita miten monen yhtion sisalla, pysyy sen omistajan nimissa jonka nimi seisoo kiinteisto rekisterissa.

Tämä on selvä. – Vain Suomessa on asunto-osakeyhtiöitä, eipä oikein muualla. Ruotsissa on näitä asunto-osuuskuntia, mutta maailmalla asunnot ovat kiinteistöjä noin yleensä. Huoneiston käyttösopimus tehdään osakasten kesken osakassopimuksella ja se on sitova Suomen lain mukaan.

”On olemassa monia vaihtoehtoja, joista esim. osaomistus suomalaisessa osakeyhtiössä vaikuttaa mielenkiintoiselta. On vain sovittava etukäteen miten asuntoa käytetään, siis esim. käyttöviikot ja miten syntyneet kulut katetaan.
Muutama 3-4 tuttavaperhettä voi tämmöisen yhtiöosuuden omistaa ja siten jakaa lomailun kustannuksia.”

Jos taas 3-4 perhetta ostaisi kiinteiston Espanjasta niin parempi olisi se tehda yksityishenkiloina, tasavertaisesti kaikkien nimiin ja laillisesti kaikkien nimiin.
Tassa tapauksessa , mikaanhan ei ole yksinkertaista, kaikkien omistajien tulee esittaa vuosittainen EI-residentin veroilmoitus.

Ahaa, hyvää tietoa tämäkin, siis tätä verojuttu…

Toinen vaara; omistajan (vaikka yhden heista)mahdolliset velat kaatuu kiinteiston paalle.

Niin, mikäli kiinteistön osa on pantattu lainaa vastaan, ja muutenkin, mikäli velka menee perintään ja ulosottomies iskee kiinni. Silloin joudutaan lunastamaan köyhtyneen osakkaan osuus.

En henkilokohtaisesti innostaisi kovinkaan monimutkaisiin ”yrityksiin”.

Ala osta asuntoa koskaan Espanjassa yksityissopimuksella ”contrato privado” ilman
lainhuudatusta, siita ei tule sinun laillisesti.

Tämä on hyvin selvää minulle.

Asuntokauppa Espanjassa on aina kiinteistokauppaa ,oli kysymyksessa kerros, rivi,omakotitalo tai vaikka tontti.
.
Tämä totta ja on tiedossa.