Ei kai

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Jaa, tuota noin. Voipi olla vaikeaa. Tässä muutama seikka (lyhyesti ja yksinkertaistetusti eikä lakikirjaa lukien selostettuna)

Keskustelupalstoilla (yleensä) kirjoitukset ovat:

1) Sinun rekisteröityessä julkaistavaksi hyväksymiä (luithan säännöt ennenkuin hyväksyit rekisteröitymisen!!?!!)
2) Yleiseen tietoon tulleita eli julkisia ja siten lainattavia (lähde mainittava)
3) Kirjoitukset ovat tehty nimimerkillä, joten kirjoittajan henkilöllisyys ei tule toisten tietoon (on kirjoittajan oma virhe, jos henkilöllisyys on annettu tietoon muuta kautta)

Julkaistuihin kirjoituksiin pätee yleensä seuraavat seikat ja ”säännöt”:

1) Kirjoituksen täytyy olla rikokseen (tai muuhun vastaavaan) kehoittavaa tai jotenkin muuten laitonta, jotta poliisilla olisi oikeus erityisesti pyytää poistamaan julkaistuja kirjoituksia (=sananvapauslaki)
2) Keskustelupalstan ylläpitäjä ei koskaan vastaa sinne jätetyistä kirjoituksista vaan kirjoituksen julkaisija itse vastaa sisällöstä. Keskustelupalstalla on kuitenkin oltava laittomuuksiin kehoittavien ja rikollisuuteen muuten viittaavien viestien moderointi (=poisto). Moderoinnin on oltava ”kohtuullisella tarkkuudella” tehtyä.

Julkaistujen kirjoitusten ja käyttäjätilin poistoon pätee yleensä seuraavat seikat ja ”säännöt”:

1) Tunnus (melko) varmasti voidaan poistaa tai ainakin laittaa ”eläkkeelle” (joka on termi jossa tunnus on koneella ”ikuisesti”, mutta se ei ole enää koskaan käytössä ja siihen ei voi kirjautua =”retired”).
Tähän sääntöön voivat vaikuttaa järjestelmän teknisten ongelmien lisäksi erilaiset lailliset säädöstöt, esimerkiksi se, että tunnusta ei saa lakiteknisten seikkojen ja/tai uuden vastaavalla tunnuksella rekisteröityvän (ja siten sinuna esiintyvän) vuoksi poistaa!
2) Julkaistuihin kirjoituksiin pätee (yleensä) se sääntö, että niitä ei voi poistaa sillä muuten viestiketju katkeaa, eli kirjoituksiisi vastatut viestit jäisivät ”ilman isäntäviestiä”.
Tähän sääntöön voivat vaikuttaa järjestelmän teknisten ongelmien lisäksi erilaiset lailliset säädöstöt ja esimerkiksi se, että mahdollisesti koko ketju silloin poistetaan sekä se että kirjoituksiin on jo viitteitä muista lähteistä!

Kari korjatkoon jos väitän väärin ja erityisesti tällä palstalla asiat olisivat toisin.