Ei jännitettä => oletettavasti rautaongelma

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat USB-portit sanoi sopimuksen irti Ei jännitettä => oletettavasti rautaongelma

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Abso
Abso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.07.2012
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 542

Vaikea on näkemättä arvata, mutta jännitteen puute viittaa siihen, että vika on joko USB controllerissa tai BIOS-tasolla. Tietysti corebootilla voi ohittaa BIOSIn. MUTTA vaikka Linux toimisikin, ei paluuta Windowsiin ole, jos esim. CMOS paristo on loppu tai lähes loppu. TÄMÄN vuoksi Linux ei ole diagnostinen työkalu tähän tapaukseen. (Jos Linuxkaan ei toimi => rautaongelma MUTTA: Linux toimii => ei tarkoita vielä mitään.)

Vanhassa koneessa käy aina niin, että lopulta CMOS patteri pettää. (Muutenhan paristo olisi ikiliikkuja.) Kaikki ”paristokäyttöiset” BIOSIt kuolevat lopulta, ellei paristoa vaihda.

Koneessa on muutenkin kuluvia osia, kuten vinhasti pyörivät winsesterimuistit, jne. jne… jopa prosessorin ja jäähdytyksen välinen lämpösillan muodostava rasva. Tietokone ei voi toimia ”ikuisesti” ilman osien vaihtoa.

Tästä syystä suosittelen näissä tavallisten ihmisten tapauksissa uuden laitteen hankintaa. Koneet ovat halpoja ja tekniikka kehittyy nopeasti. Vanhan ylläpito sopii niille, joille se on kunniakysymys. Live CD:t ovat nörttejä varten. Tavallisilla ihmisillä on elämässän muutakin.

Paras vaihtoehto: uusi kone.