ei hätiä mitiä

LINKKI

Laura
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.04.2008
Kirjoituksia: 26
Vastauksia: 209

Ei tämä Fuengirola ole ihan suomalaisten valtaama 🙂 Täällä on pari pientä kaupunginosaa, joissa kuulee aina suomen kieltä, kun niissä liikkuu. Niissäkin osissa asuu paljon paljon espanjalaisia, ja 19 20:stä firmasta on espanjalaisten hallussa. Loput 1 20:stä jakaantuvat sitten muiden kansalaisuuksien kesken; britit, norskit, suomalaiset, svedut, saksalaiset… Suurin osa Fuengirolasta on espanjalaisten kansoittamaa.

Fuengirolassa pystyy liikkumaan kokonaan suomalaispiireissä jos haluaa (siis vapaa-ajalla, jo ruokakaupassa pitää pärjätä espanjalla), mutta on tämä ihan espanjalainen kaupunki. Tai no, espanjalainen turistikaupunki.

Olen asunut akselilla Fuengirola-Mijas reilut pari vuotta, ja ilman espanjan kieltä en pärjäisi. Mitä se pärjääminen sitten itse kullekin tarkoittaa… mulle sitä, ettei tarvitse turvautua tulkin apuun ja saan hoidettua hommani muutenkin itsenäisesti. Ja pystyn vaihtamaan pari sanaa espanjalaisen kadunmiehen kanssa, jos mieli tekee. Tämän andalucialaisen aksentin ja slangin opetteluun menee tosin vielä varmaan koko loppuikä 😉