Ei

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
js1971 kirjoitti:

tämän Orkin kirjoitusten negativismin sävyttämä ilmapiiri. Onko eläminen Espanjassa todella niin kamalaa? Vai onko kyseessä oma asenne, joka on tuotu mukana Suomesta? Ehkä olisi hyvä jättää” suomistandardit” Suomeen ja asennoitua elämään Espanjassa sikäläisen standardin mukaan?

Tämä kirjoitukseni ei koske ketään henkilökohtaisesti eikä tietenkään kaikkia Orkkiin kirjoittavia, mutta näin vasta rekisteröityneenä käyttäjänä kiinnitin asiaan ensimmäisenä huomiota.

” Se parhaiten nauraa, jolla on vahvin lääkitys”

Ei kyseessä ole suomiasenne, vaan päinvastoin, kyseessä on espanjassa vuosia ja vuosikymmeniä eläneiden elämänkokemus maasta, jossa aurinko ei kuitenkaan ihan aina paista (kuvainnollisesti eikä oikeastikaan).

Kommetoijat lähinnä minun mielestäni yrittävät kertoa suoraan, miten asiat espanjassa ovat, ettei sitten tule liian hyvää kuvaa kaikesta. Maailmassa kun ei ole sellaisia paratiiseja, missä kaikki olisi hyvin. Myös espanjasta löytyy epäkohtia ja niitä löytyy paljon. Sama pätee suomeen (tosin en tiedä millaisia kun en siellä ole aikoihin ollut).

Mitä negatiivista asennetta se on, jos sanotaan suoraan ja rehellisesti, että espanjassa esimerkiksi palkat ovat erittäin huonot, työttömyys hipoo 30%, työajat ovat suomalaisittain erittäin rankat (kuten ne on kaikkialla muualla kuin suomessa), eläminen on kallista (nykyään myös espanjassa) ja EU on hinta-tasoittanut kaiken muun paitsi suomalaisen palkkatason, joka on yhä erittäin korkealla ja espanjalaisen, joka on erittäin alhaalla.