Edelleen suomeksi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Hablamos español Edelleen suomeksi

LINKKI

Selma
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 38
Vastauksia: 583

Vanha tyttö, oikein suomalaiselta kuulosti myös sinun kommenttisi ;). Älä hyvä ihminen lannista meitä aloittelijoita.

Yritän kyllä oppia espanjaa oikein. Ryhmässämme on oikein pätevä madridilainen opettaja. Ihan itse hakeuduin hänen opetukseensa ja täytyy sanoa, että nyt olen jotain jopa oppinut. Viime vuonna oli opettajamme syntynyt 50-luvulla ja saman olisin voinut lukea kirjasta.

Avaamalla tämän ryhmän ajattelin, että voisimme kartuttaa sanavarastoamme, me jotka jo olemme opetelleet espanjan perusteet. Samalla tulee mietittyä myös rakenteita. Jokainen opetelkoon tai olkoon opettelematta oikeat kielioppimuodot ja verbien taivutukset. Eikö pääasia ole, että tekee itsensä ymmärretyksi?

Olen sitä mieltä, että jos tekee aivan ”kauhean mokan” siihen ei kuole (en ainakaan minä) ja varmasti muistaa jälkeen päin, miten se kuului sanoa. Ja kansalla on hauskaa pitkäksi aikaa. 😀

Nuorena tyttönä olin Saksassa ja kaverini, joka pelkäsi jokaista kielioppivirhettä ei puhunut kesän lopussa niinkään paljon saksaa kuin minä. Tosin kaikki 100 sanaa hän osasi kieliopilleen oikein, minun kieliopista voisi olla ihan mitä mieltä vain.

Kyllä voi korjailla ja kysyä, jos ei ymmärrä, mitä tarkoitamme, mutta jättäkää kieliopilliset korjaukset opettajallemme. Sinun ja suomalaisen palvelutoimiston kielitaitoon pienellä varauksella luotan ja Don Bavarottin, muihin suhtaudun varauksella, koska en tunne heitä (tosin en henkilökohtaisesti teitäkään)

Voi kuitenkin olla, että tämä palsta kuolee tähän. Vahinko!

Mutta Feliz fin de semana!