duoda,duoda

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mähän uskon mitä vaan ,mutta kun olen itse esim.Santiago de Compostelassa ollut tarkkana ,niin olen nähnyt patterit ikkunan alla.Ja kun ne sitten illalla joku väänsi jostain kellarista päälle alkoi lämpenemään.Suomessakin on kylmä ,enkä mä siellä ollut vailla lämpöpumppua,enkä sen puoleen ilmastointiakaan.Mutta kun asuttiin Rööperissä,ja se on niin kehittynyttä aluetta että sielläkin oli keskuslämmitys.
Mutta kuten moni tietää ,täällä Espanjan kehitysalueilla,esim.Andaluciassa on tuskin missään ,siis rannikon tasalla,keskuslämmitystä,niin täytyy tämmöisen köyhän eläkeläisenkin raapia rahat kasaan jonkunsortin lämmitykseen.Ja mulle ,ja varmaan monelle muullekin, se on lämpöpumppu.
Mulla ei oikeastaan koskaan ole liian kuuma,mutta nohevimmat moniosaajat käyttävät samaa laitetta kesällä ilmastointiinkin.
Ja tolleen lonkalta ,käyttökulut on siinä +, -,10 c/t.Ja termari hoitaa homman, niin että ei tartte itse olla nappuloita vääntelemässä.Ja kaiken kaikkiaan taitaa laite olla käynnissä pari tuntia vuorokaudessa.
Ja kun tässä astuttiin talvilämpötilojen ihmeelliseen maailmaan,niin tultiin juuri himaan ja tessulla (lasitettu) oli 40*, ja keittiön puolella, mikä on varjossa oli ulkolämpötila 10*.
Että tälleen tällä hetkellä.Ja kun mä lähden ulos ,mä väännän ihan kunnon talvikuteet päälle.Ainoastaan Engelsmannit ja ehkä?? jotkut hurjimmat Suomalaiset kulkevat shortseissa ja t-paidassa.