dokumentti

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
Vilperi kirjoitti:

ajankohtaisessa kakkosessa käsiteltiin tätä laman vaikutusta myös Espanjan vinkkelistä. Mukana oli myös Kreikka ja Portugal. Sen verran mielenkiintoista tekstiä oli, että pitää laittaa esille; vielä ei ole ylen areenalta nähtävissä, mutta seuraan tilannetta ja kun se sinne ilmestyy, niin laitan linkin. On myös nähtävissää siellä Espanjan päässä mikäli edellisen ohjelman tietoihin on luottamista.
Ohjelman mukaan asuntojen ostamisella ei ole kiirettä, koska vieläkin on hinnat laskussa.

Kiitos Vilperi linkistä. Hyvin nákyy táálläkin. Minua itseáni kiinnosti kuitenkin enemmán Venájá-osuus, jossa tosi selkeásti tuli ilmi suomalaisten itselle vahingollinen asennoituminen naapurimaahan. Támá tietoliikennemies oli todella miellyttává poikkeus. Ja täállä Espanjassakin náhdáán venáläisten arvo, nyt kun brittiraha ei enáá pyöritä asuntomarkkinoita alkaa venäláinen raha nousta arvoon arvaamattomaan.

Noita aavekaupunkeja on todella paljon, jopa pieniin vuoristokyliin on rakennettu uusia asuntoalueita, todennáköisesti juuri brittituristeja varten ja nyt valmiit talot seisovat autioina ja rappeutuvat. Monessa kylässá rakentaminen on ehtinyt kunnallistekniikka-asteelle, vuorenrinteeseen on rakennettu kadut, viemáröinnit ja jopa lyhtypylväát ovat paikallaan, talot vain puuttuvat. Ja tulevat puuttumaan pitkáán, ehkä ikuisesti. Hyvältä ei Espanjan tulevaisuus náytä, sillä rakennustoiminta on ollut se veturi, joka nykyisen hyvinvoinnin on luonut. Esimerkiksi koko Costa del Solin alue on rakennettu 1960-luvun jälkeen, sitá ennen táállä oli vain peltoja ja köyhiä parin tuhannen asukkaan kyliä.

Ohjelmassa ei puhuttu politiikasta ja hallituksen horjuvasta asemasta. Zapateron tuoli heiluu jo, mutta heiluttaako sitá aikaistetut vaalit vai kenties jokin vielá suurempi voima, joka nousee kasvavasta työttömyydestá ja lisáántyvástá yhteiskunnan pahoinvoinnista. Hallitus myönsi nyt puolen vuoden jatkon pitkäaikaistyöttämien 426 euron avustukseen, mutta mistáhän siihen mahtaa raha löytyä. Ehká on leikattava jostain muualta samaan tyyliin kuin Suomessa 1990-luvulla, jolloin heilui niin kirves kuin juustohöylákin.