Documento Nacional de Identidad DNI

LINKKI

jpmadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.04.2009
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 192

Hola,

Espanjan henkilöllisyystodistuksen saanti on jo vähän monimutkaisempaa. Itse olen ollut jo muutaman vuosikymmenen Espanjassa, vaikka elakeikään on vielä lähes 30 vuotta, eikä minullakaan ole Espanjan henkilöllisyyskorttia. Ensin pitää hakea Espanjan kansalaisuutta ja koska Espanja ei hyväksy Suomen kanssa kaksoiskansalaisuutta, pitää jälkimmäisestä luopua.
Vinkkinä ylläpidolle, olisi hyvä päivittää tietopankki ja sitten vaikka pieniä mainoksia paikallisista Gestorioista jotka näitä asioita hoitavat pientä vaatimatonta maksua vastaan.
EU kansalaisella voi olla;
1) pelkästään NIE, eli Espanjan ulkomaalaisten identifiointinumero; sitä tarvitaan jos esim. ostaa asunnon, perustaa yrityksen, saa perintöä Espanjasta…mutta asuinpaikka on muualla
2) Inscripción en el Registro Central de Extranjeros; jos asuu Espanjassa yli 3 kuukautta pitää kirjaantua Espanjan ulkomaalaisrekisteriin, siinä saa samalla
Kohdan 1) NIE numeron. Ei ole kovinkaan monimutkainen asia, mutta helpoin tapa on etsiä asiainhoitotoimisto Gestoría joka sen tekee. Paikasta riippuen pitää mennä ulkomaalaistoimistoon tai poliisilaitokselle täytetyn EX-18 lomakkeen ja passin kanssa. Tietyissä paikoissa, kuten Madridissa, pitää varata aika, en tiedä onko vielä niin.
Muuta ei tarvita, sitten vaan töitä etsimään tai firmaa perustamaan..

Saludos

Janne Madrid