DNAn mokkulan SIM-kortin

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Nokialta navigointi ilmaiseksi DNAn mokkulan SIM-kortin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä RetsaCrezaf
RetsaCrezaf Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.01.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 51

DNAn mokkulan SIM-kortin voi laittaa älypuhelimeen ja käyttää puhelinta karttaohjelman kanssa. Kokemusta on vielä vähän. Tein tänään pakkasessa hiihtolenkin ja otin kännykän mukaan mokkulan SIM-kortilla varustettuna. Menomatkalla noin 7 kmn paikkeilla katsoin navigointilukemat. Näytti lähtöpaikkaa, ei ilmeisesti ollut tarpeeksi hyvä yhteys, joten kännykkä selkätaskuun ja matka jatkui. 18 asteen pakkasessa ei ollut mieltä jatkuvasti pysähdellä ja tiirata kännykän pientä näyttöä.

Perillä kääntöpaikalla 11 kmn etäisyydellä kännykkä näytti oikean kohteen noin 100 metrin läheisyydessä olevan kohteen ja matkan pituuden, mikä oli 11 km. Kääntöpiste sijaitsee E63 tien varressa, jolloin yhteys tietenkin löytyi, metsässä ei näyttänyt aina meneillään olevaa kohdetta, vaan lähtöpaikkaa. Paluumatkalla yhteys taas katkesi, ja aloitin uuden mittauksen. Kotipihaan tullessa kännykkä näytti viimeistä matkan mittauksen pätkää 3,6 km ja näytti myöskin noin 150 metrin etäisyydellä olevaa katua.

Huomenna testaan navigointia mokkulan SIM-kortilla kylillä autolla liikkuen. Nokian kännykällä ja OVI karttaohjelmalla näyttäisi olevan käytettävyydessä vielä paljon tekemistä. Verrattuna oikeisiin navigaattoreihin, määräkohteen valinta ainakin on hankalaa. Kaitpa sekin ongelma helpottuu OVIa enemmän avatessa eli käyttäessa.