Dididigi

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki kysysin Dididigi

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Mikko kirjoitti:

Mitenkä sen television kanssa on? Eli onko kaapeliteevee systeemit vai onko katolla antenni? Digimeininki on ymmärtääkseni siellä jo kansallinen järjestelmä. Eli onko tosiaan mahdollista kuunnella elokuvan ääntä telkkarista myös englaniin kielellä jos elokuvakin on englannin kielinen?

Digi on erittäin kovasti espanjalainen juttu. Muistetaanpa nyt, että maailman ensimmäinen kaupallinen digi-tv-lähetys (jotakuinkin standardoidulla tekniikalla) tuli Barcelonan olympialaisista vuonna 1992! Muut maat ovat perässähiihtelijöitä Euroopan alueella. Japani ehti toki kaupallistaa tuon aiemmin kunnolla, mutta ”ei minkään valtakunnan standardilla”..

Sitten lähetyksiin:

-Digi-tv antennista on kaikkialla ja analogista ei enää ole. Kanavasta ja ohjelman iästä riippuen alkuperäisääni on ”audio 2” tai sitten ei ole. Kanavia on kymmeiniä.

-Kaapeli on siellä missä on ja mihin taloon se on maksettu (kuten suomessakin). Kanavia on kymmeniä ja seassa myös reilusti kansainvälisiä.

-Sateliitin kautta näkyy tyypillisimmät, eli ainakin SKY, Astra, Hotbird, Eutelsat, Atlantic Bird, Thor… Noista maksullinen Suomi-TV CONAN koodauksella on sellaisessa tekokuussa mitä ”kukaan hullu ei halua”.. Freesat sen sijaan näkyy hyvin ja sieltä saa parisataa kanavaa ilmaiseksi, josta järkeviä on BBC (1,2,3,4,C,NEWS…), ITV (1,2,3,4..), 4 (4,more), 5, ja muutamia muita… …). Saksankielisessä satsissa Astrasta sitten natsimeininkiä ja keskieurooppaa…

-Netti-TV: Esimerkiksi Movistar Imagenio tarjoaa liudan kanavia (espanjaksi) ja maksu-TV:n. Muillakin on vastaavia palveluita. Tietty TV-kaista näkyy täällä myös, eli ”kaikki” suomen kanavat viiveellä. Proxy-huijauksella voi katsella TV-ohjelmia ympäri maailmaa ja jopa YLE-arenaa ja vastaavia, joista valtaosa näkyy vain suomessa terroristijärjestö-Teoston toimesta suljettuna.

Näiden lisäksi rannikolla kuuluu tietty myös suomalainen paikallisradio. Radio Finlandia kanavalla 102.4MHz.