Devspain, Rondaa pidetään

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Härkätaistelut Devspain, Rondaa pidetään

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Devspain,

Rondaa pidetään yleisesti vanhimpana areenana vastoin parempaa tietoa. Tähän tietoon törmää usein esim. turistioppaissa. Tieto ei tietenkään haittaa Rondan areenan johtoa, jotka saavat lisätuloja areenalla sijaitsevasta härkätaistelumuseosta johon taas ihmiset tutustuvat juuri sen takia koska he luulevat olevansa maailman vanhimmalla härkätaisteluareenalla. Härkätaistelumuseo on kyllä asiasta kiinnostuneelle hyvin mielenkiintoinen, ja itse areena myöskin, johon pääsee tutustumaan muistaakseni museon kautta. Rondan areenan hohtoa ei tietenkään varjosta tämä hyvin yleinen väärinymmärrys areenan iästä. Areena on jokapauksessa hyvin vanha. Areenalla käydään myöskin vain yksi tai kaksi taistelua vuodessa, joka jo sinänsä on hyvin vähän näinkin kuuluisalle areenalle.

Madridin areenaa pidetään tärkeinpänä koska siellä hyvin suoritetut taistelut poikivat lisää sopimuksia hyvin taistelleelle taistelijalle, ja tämä on hyvin tärkeää uraansa aloittavalle nuorelle taistelijalle. On hyvin harvinaista että taistelijan ura lähtisi alkuvaiheessa nousuun ilman tärkeää triunffia Madridissa. Edes Sevillassa suoritetut triunffit eivät ole painoarvoltaan niin tärkeitä kuin Madridissa suoritetut nuorelle taistelijalle, mutta jo kerran Madridissa onnistuttuaan hänen on parempi myös onnistua Sevillassa koska näin hän on päässyt kahden espanjan tärkeimmän areenan ”suosioon”. Nämä triunffit luetaan lehdistä seuraavana päivänä koko maassa.

Mutta tämäkään ei riitä, vaan taistelijan on onnistuttava muillakin tärkeillä areenoilla pysyäkseen areena empressaarien suosiossa myös seuraavalla kaudella. Härkätaistelussa on hyvin vaikea päästä muutaman parhaimman/suosituimman taistelija joukkoon, mutta hyvin helppo pudota sieltä pois. Taistelijan elämä areenoilla on jatkuvaa itsensä ylittämistä ja ammatilleen 100% omistautumista.

Jotkut pystyvät tähän vuosi vuoden jälkeen, toiset taas eivät ja heistä ei härkätaistelun historiankirjat kirjoita.