devspainin höpinöihin kantaa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat USB Wlan-kortti — ??? — Muisti devspainin höpinöihin kantaa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Schooner101
Schooner101 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.10.2006
Kirjoituksia: 13
Vastauksia: 229

”Nettiin pääset jos kantamalla on avoimia verkkoja tai jos tiedät jonkun verkon salasanan. Huomaa, että suomessa on jo tullut tuomio avoimen netin käytöstä ilman lupaa, eli varmistu, että sinulla on oikeus käyttää löytämääsi verkkoa.”

Siitä suomessa vireillä olevasta jutusta on pyydetty valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Ja taas toisaalta jos luet omat postisi jonkun naapurin linjoilta jossain ei missään omalta läppäriltäsi, siitä tuskin kenellekään jää isommasti hampaankoloon, vaikka heidän linjojaan käytätkin, ja se jäljittäminenkin on tuollaisen ”rikoksen” perään edes kannattamatonta joka suhteessa.

Itse kannan korteni kekoon Opensparkin http://www.sparknet.fi/ ja Fonin http://www.fon.com/en/ tukiasemia ylläpitämällä.

”Kantavuus on WLANissa ”noin vähän” sen vuoksi, että laite toimii samalla taajuudella kuin mikroaaltouuni, ja jos tehoa nostettaisin, niin ohi lentävät linnut alkaisivat putoilla alas grillibroilerina… :-)”

Minulla on 1W vahvistin, liitettynä 20db:n antenniin, jolloin vahvistus on jotain luokkaa paljon ja en todella viitsi käyttää tuota yhdistelmää varsinkaan kahvikioskien lähellä joissa on kovin suuri varpus (Passer domesticus) parvi.

IWFS:n suositus on näiden microaaltojen käytöstä ettei esim. laivoissa käytettäisi tutkaa keväisin ja syksyisin lintujen muuttoaikoina, varsinkin 10cm aallonpituus aiheuttaa hanhien (Goosetave Gander) navigointisysteemeihin n. 10° poikkeaman itään tosipohjoisesta.

Pistetään tää tänne alemmas 😉