Debit

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
jokainenxw kirjoitti:

Menneenä tälvena, nordean debit kortti toimi ainakin torreviejassa hienosti. Liikkeet joissa oli maksupääte hyväksyi ja automaattinosto veloitus 1€ nostokerta. Samoin suomen tililtä IBAN numerolla kävi espanjalaisille tileille rahan siirto vaivattomasti. Tämä kysymys koskee suomen S-Kauppaketjun pankkia jolla on debit / visa ominaisuus. Onko tämän ketjun kortit yhteenkäypiä espanjassa.

Debit-kortti = Visa Electron (tai muu ”electron”)

Siis nostat rahaa omalta tililtäsi Visan gatewayn kautta (josta maksat pienen komission). Kaupassa ostaessasi kauppa maksaa komission sinun puolestasi.. Ei siis maksuaika-ominaisuutta eikä luotto-ominaisuutta, mutta jos tilillä on rahaa ja yhteydet pelaavat, niin homma toimii niin kauan kun siinä kortissa on jonkun tunnetun issuerin (mikä tuo on suomeksi) merkki. Esimerkiksi Visa (electron), Mastercard/Eurocard (electron) jne..

Nuo kortit toimivat pääsääntöisesti kaikkialla espanjassa, mutta joitain poikkeuksia on.
Pankkiautomaatillahan näkee niistä tarroista, mitkä kortit käyvät. Kuitenkin esimerkiksi jotkut nettikaupat eivät hyväksy electronia, vaan on oltava ”aito” (kohotekstistäkin tunnistettava) kortti. Hyvä esimerkki on jokin nettikauppa, jolla on Caixa-integroitu ”sermepa”-rajapinta. Noissa hyväksytään kaikki ”aidot” kortit ja electroneista vain Serviredin-kortti.