Dali

LINKKI

devspain
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
kr35 kirjoitti:

toivottavasti löydän täältä dali-faneja!onko kuka ja koska viimeksi käynyt dali-muesoissa?barcelonasta pääsee sinne ilmeisen kivasti, mutta mutta, jos ei ole aikaa keirtää kaikkea, mitä valitsisitte?

Jep, tuo Barcelonasta muutakymmenen kilometriä pohjoiseen oleva mesta on ehkä mielenkiintoisin taidemuseo maailmassa!
Tietty muutama hyvä teos Dalilta on myös tarjolla Madridin Reina Sofiassa.

Mielenkiintoista on se, että ainakin minulle moni Dalin teos jollain kumman tavalla tuo mieleen kotoisen Aksel Gallen Kallelan! Ainakin nuo mystiset Ateneumissakin olevat Kalevalaan viittaavat teokset ovat jotenkin mieleltään ”Dalimaisia”, vaikka niissä ei ”leijukaan esineitä jne..”.

Ja toisaalta Reina Sofia tarjoaa toisen mestarin, Picassson ehkä kuuluisimman teoksen, joka on kyllä henkeä salpaava! Picassoa pääseekin sitten katselemaan lisää ihan lähistöllä Malagassa ja sitten tietty Barcelonassa on hieno kokoelma. Samoin Miró:ta! Muutama muukin klassikko on mielessä. Ainakin Tapies tulee mieleen ja tietysti vanhempaa taidetta edustava Goya, jota on iso pliuta tarjolla Pradossa.

Ulkomaisista olen aina kovasti arvostanut Van Gochia ja Amsterdamiin matkaajille suosittelenkin pistäytymistä melko uudessa VG-museossa ja tietysti kannattaa samalla käydä Amsterin lokaalissa kansallismuseossa (siinä ”vieressähän se on”) katselemassa muutamat hienot Rembrandtit jne.. Uskomattomin niistä on se, mistä joku idiootti aikoinaan leikkasi noin metrin pätkän pois kun se ei muuton vuoksi sopinut seinään uuteen ”hoviin”.