Complex BBS

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255
pauliina kirjoitti:

Tekijänoikeuslaki ei ehkä ole ajantasalla tämän uuden tekniikan kanssa, mutta ainakaan sallittavien tapojen joukkoon tämä ei kuulu. Samantyyppinen ennakkotapaus on vuodelta 1995, jossa oli perustettu ns. elektorinen postilaatikko, johon pääsi käyttäjäksi ja sen jälkeen saattoi käyttää kaikki tietokonehohjelmia ja teoksia sieltä vapaasti, tämä katsottiin levittämiseksi yleisön keskuuteen joka ei ole sallittua.

Ei muuten katsottu.

Siitä tuli vapauttava päätös. Matkalla niin tutkiva poliisi kuin käräjätuomarikin toimivat puolilaittomasti, hovioikeus ei ymmärtänyt kokonaisuutta ja lopulta korkeimmassa vaihtoehtoina oli oikeusjärjestelmän romuttuminen tai vapauttava päätös. Ihan mitä tahansa ei sentään voi tehdä edes ammattitaidottomuuden varjolla. Hämmästyttävää, ettei asiassa tullut vastasyytteitä useille mukana olleille tahoille. Tosin tästä seurasi tekijänoikeuslain muutoksia.

Toivottavasti tässä käy samoin. Tähän liittyvien tuottajien, operaattoreiden jne välisiin sopimuksiin ei voida vaikuttaa kovinkana helposti, mutta esim. kantaa siihen voisi odottaa saako suomalainen TV-lupansa maksava ihminen katsoa lähetettä missä tahansa olevassa kodissaan. Merkittävin ongelma lienee se, että TVkaista jälkilähettää tekijänoikeudenalaista materiaalia ilman lupia. Toivotaan parasta!