Cobertura

LINKKI

Hot
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

11 dbi: suuntaavalla antennilla ”cobertura” eli kantama tulee nelinkertaiseksi ja jos tiedot Vodafonen sivuilla pitää paikkaansa Mijasissa ja Funegirolassa palvelu toimii (http://www.vodafone.es/conocenos/cobertura/3G-HSDPA/). Toki takuuseen ei voi mennä, mutta olen järjestänyt langattoman netin Suomessa kahteen sellaiseen paikkaan, johon ei saanut kiinteää yhteyttä ja operaattorit ilmoittivat, että myöskään langaton ei pelaa. Suuntavalla antennilla pelaa loistavasti!

Tällä hetkellä löytyy vielä tehokkaampiakin antenneja; esim. 15dBi vahvistuksella ja silloin kantama on n. 20 km. Kaupunkioloihin olen hankkinut pienen ympärisäteilevän (ehkä vain 2dBi?) ja sekin parantaa yhteyksiä hyvin. En tiedä, missä päin Fuengirolaa tai Mijasia Vodafonen antennit ovat, mutta tuskin niihin on yli 20 km matkaa El Farosta….?

Luulen, että kaupan myyjät eivät tiedä antenneista mitään ja voihan se olla, että Vodafone kauppaa palvelujaan, joita sillä ei vielä todellisuudessa ole kuin rajoitetusti?

Mitä tulee tuohon Vodafonen tikkurouteriin, sellaisia oli myynnissä myös Fnacin hyllyillä Cañadan kauppakeskuksessa. Samoin niitä ja vastaavia löytyy netistä ja Verkkokauppa.com:ssa näyttää olevan useammankin valmistajan tikkuroutereita, joilla jaat yhden tikkuyhteyden useammalle koneelle.

Jos Vodafonella ei sitten kuitenkaan ole sitä 21.6/5.76M yhteyttä lähialueillanne, saat joka tapauksessa paljon paremman yhteyden myös nykytikullasi antennin kera.

En saa provikaa miltään antennifirmalta, vaikka niin voisi luulla… minusta vain on mukavaa rikkoa coberturarajoja…..