CatSalut kortin saat näin

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Terveysjutut Sairaanhoito CatSalut kortin saat näin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Anna-Katariina
Anna-Katariina Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.03.2008
Kirjoituksia: 10
Vastauksia: 153
zanni8 kirjoitti:

Minulla on jo NIE-numero ja olen irtisanouitunut Suomen Kelasta. Joten onko se sosiaaliturva myös tuolla samalla NIE-numerolla? Ilmeisesti. Eli jos tulen sairaaksi, niin NIE:n kanssa voin vain marssia terveyskeskukseen?
Kauheasti ny ressaan että kaikki on varmasti kunnossa kun sinne muutaa.. 🙂

Okei, hyvä alku. Seuraavaksi sinun on kirjauduttava kaupungin asukkaaksi eli ampadronarte. Tätä varten tarvitset, joko vuokrasopimuksen tai jonkun muun todistuksen asuinpaikastasi. (Minulla oli anoppi mukana kaupungintalolla). Lisäksi tarvitset sosiaaliturvanumeron (numero de social securidad). Tämä on numero, jonka tarvitset myös työn tekoa varten. Kun sinulla on kaikki nämä kolme paperia kourassasi (siis NIE mukaanluettuna), marssit oman alueesi terveyskeskukseen (ambulatorio). He täyttävät sinulle hakemuksen, jonka allekirjoitat. Catsalut-kortti tulee sinulle kotiin muutaman viikon kuluttua. Kun menet terkkariin saat oman lääkärin, joten käyt vastaisuudessa aina samalla lääkärillä. Kortilla saat myös alennuksen apteekissa sinulle määrätyistä reseptilääkkeistä.

Tietenkin, jos sairastut akuutisti sinut hoidetaan myös ilman tuota korttia. Ilman sitä on kuitenkaan minkään pikkuvaivan takia vaikea päästä lääkäriin.