cáceres y vinos

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
kojo kirjoitti:

Ainakin sieltä tulee hyvää punaviiniä.

Duoda duoda… Jos nyt tarkoitat viinituotemerkkiä nimeltään Marqués de Cáceres, niin alan ihmisenä velvollisuuteni kyllä on kertoa, että kyseinen viini tulee La Riojasta, vaikka nimi kääntyykin suomeksi ’Cáceresin Markiisi’.
=)
Mutta etten täysin väittäisi sinun palturia kirjoittavan, niin hieman matkaa autotie A58:aa Cáceresista itään, heti Urbanizacion Los Naranjos’in, Matilla de los Almendro’in ja Serrezuelan jälkeen sijaitsevasta Trujillon kaupungista löytyy José María Cancho’n perustama ja yhäkin isännöimä Las Bodegas de Las Granadas Coronadas, jonka ’Torre Julia’ palkittiin kultamitalilla Vinos de Andalucía -kilpailussa vuonna 2007.

Joten kyllähän Extremadurastakin hyvää viiniä löytyy, vaikka alueena se onkin tunnetumpi metsästysmaistaan kuin vaikkapa viinintuotannostaan. Ja tokihan kunnon bodegoja Cáceresissakin on.

Ollaanhan sentään Espanjassa ja viininvalmistajien keskenäinen kilpailu takaa sen, että varsinaista ”huonoa” viinä ei oikein löydykään, jos nyt sellaiseksi ei sitten lasketa niitä viiden litran päniköissä myytäviä 11 vol.%:n talousviinejä joissa rouvat keittävät kanaa.
=o)