Bochorno

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Tarkoitan: Zapaterolle tuli eteen vaikea tilanne hallittavaksi kun hänet valittiin pääministeriksi, hän oli hyvin optimistinen tulevaisuuden suhteen ja tämän hän antoi kuulua ja tässä hän teki väärin, ja tästä häntä on nyt sakotettu, ja sakotetaan. Espanjan tilanne ei ollut duunarin kannalta paras mahdollinen ja hän lupasi kuun taivaalta. Espanjalaisista osa uskoi häntä, hänet valittiin ja hän jäi vajaaksi lupauksessaan työtilanteen parantumisesta. Espanjalaiset tarttuivat häneen kuin janoinen tarttuu keitettyyn tulikuumaan veteen; miettimättä seurauksia. Espanjan työväki, joka oli osaltaan äänestänyt Aznaria aikoinaan myös käänsi Aznarille selkänsä ja meni Zapateron taakse koska he huomasivat ettei Aznar ainakaan ollut duunaria lähellä. Espanja on duunareitten luvattu maa, suurinosa pienyrittäjistäkin, jotka suomessa äänestäisivät ilman muuta kokoomusta, äänestävät espanjassa Zapateroa. Partido Popularin ongelmana on ollut, muunmuassa, hiukan leväperäinen ote (kuten PSOEll:akin tietyissä vaiheissa) lupauksiinsa, he luulevat kääntävänsä maapalloa mutta kun totuus tulee eteen niin kaikki on vain lupauksia mitä kukaan ei toteuta, tai toteuttaa puoliksi. Politiikka kuitenkin on tätä, kaikkialla maailmassa. Äänestät kenet tahansa valtaan, niin loppujenlopuksi tulet huomaamaan että odotuksesi jäävät puolitiehen.

Zapateron ongelma on ollut tietenkin myös, tietyllä tavalla, lupauksiensa läpivienti johon kukaan ei uskonut, ja tässä on yksi PP:n huolenaiheista. PP:n suusta voisi kuulla karmean huudon: ”hitto, sehän teki sen!”, kun puhutaan vaikka armeijan ammattilaistamisesta. Tässä on yksi pointti josta emme vielä ole kuulleet koko tarinaa, emmekä nähneet kaikkia seuraamuksia vieläkään. Mitä armeijalle tulee käymään ajan kanssa, ammattilaistumisen myötä. Nyt armeija on alivoimainen miehistöltään, vaikka tilanne paraneekin vaikkakin hyvin hitaasti. Armeijassa työskentelee jo nyt huomattava määrä eteläamerikkalaisia maahanmuuttajia, joten tässäkin on yksi mielenkiintoinen seuraamisen aihe, kuinka he tulevat sopeutumaan armeijaan ja milloin näemme ensinmäisen Boliviassa syntyneen kenraalin ?

Minä uskon että PP ei laskenut aivan oikein peliään aliarvioidessaan ZP:n hallituksen, mutta samalla yliarvioi hänet toisaalla. ZP:llä oli ässiä hihassa, katsotaan mihin asti pokerinpeluu kestää ja kuka saa viimeisen voittavan käden, jos sallit vertauksen pokeriin.

Tässä siis vain muutama miete asian suhteen. Zapateron ja Aznarin hallitusten ja tekojen vertaaminen on hankalaa, mutta sitä voi yrittää.