Barcelonasta

LINKKI

Onaja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 08.04.2008
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 76

Hei!

Itse asun Barcelonan kaupungin alueella, joten en ikävä kyllä osaa kommentoida tuohon asuntoasiaan puoleen tai toiseen muuta kuin, että pari työkaveria asuu Terrassassa ja kulkee näppärästi junalla töihin.

Olet oikeassa siinä, että pelkällä englannilla täällä on erittäin vaikea pärjätä, kun välillä tulee niitä tilanteita, ettei espanjan kielen taitokaan riitä. Onneksi kuitenkin espanjalla pärjää 98 % tilanteista ja ihan mukavasti ihmiset vaihtavat espanjaan, varsinkin jos näytät ulkomaalaiselta. Espanjaa pääset opiskelemaan yksityisissä kielikouluissa, jotka toki maksavat jonkin verran. Ja katalaanin kurssit ovat tosiaan yleensä ilmaisia tiettyyn taitorajaan asti, eli tätä mahdollisuutta kannattaa ilman muuta hyödyntää.

Lapset aloittavat koulun yleensä 3-vuotiaina. Jos haluaa julkiseen kouluun, niin koulu määräytyy asuinpaikan mukaan. Julkinen koulu ei ole ilmainen, vaan kirjat, tarvikkeet yms. maksavat ja myös ruokailumahdollisuus on maksullinen. Yksityisiä kouluja on Barcelonassa paljon ja varaa valita, mutta ilmaiseen koulutukseen tottuneena hinnat ovat todella kovia. Riippuen siitä miten pitkään aiotte täällä viipyä, kannattaa selvittää missä vaiheessa olisi hyvä laittaa lapsi kouluun, jotta pysyy espanjalaisten lasten tahdissa. Sillä nuo täkäläisen koulun alkuvuodet vastaavat lähinnä suomalaista päiväkotia, joten koulu sanaa ei kannata pelästyä. Julkisella puolella koulut ovat pelkästään katalaanin kielisiä, vaikka tietysti tarjotaan myös espanjan kielen opetusta. Yksityisellä puolella taas riippuu koulusta miten kieleen suhtaudutaan, esim. saksalaisessa tai ranskalaisessa koulussa luonnollisesti katalaanin opetus ei ole etusijalla. Suomalaista koulua ei Barcelonassa ole, mutta jos liitytte skandinaaviklubiin (club escandinavo de Barcelona) niin siellä on lapsille tarjolla suomikoulu viikonloppuisin ja siellä on myös esim. suomalaista lastenkirjallisuutta.

Jos haluat kirjoitella lisää, niin pistä orkin kautta minulle sähköpostia!

Tsemppiä muutokseen!