Barcelona

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Voit suorittaa Barcelonassa koko lukion ja jatkaa siitä eteenpäin jatko opintoihin. Tilanne Cataluñassa on harvinaisen harmillinen espanjankielen harrastajille opintojen (lukio) kannalta koska lukio on käytävä catalaanin kielellä. Tästä ei siis sinulle ole suurta hyötyä espanjan kielen kannalta. Jos taas haluat oppia catalaanin niin tässä sinulle oiva mahdollisuus sukeltaa tämän kielen maailmaan.

Espanjassa lukio on muutenkin toisenlainen kuin suomessa, asioita painotetaan eri tavalla, sekä eri vinkkelistä katsottuna. Jos haluat opiskella humaanista linjaa espanjan lukiossa (pätee mahdollisesti myös cataluñassa) niin sinun tulee muistaakseni myös valita kreikka sekä latina tai ainakin jompikumpi lukuaineeksi. Tämähän ei tietenkään ole ongelma kielistä innostuneelle nuorelle ihmiselle, päin vastoin, vaan yksi hyvä syy valita tämä linja.

Kannattaa ottaa selvää onko Barcelonassa yhtään lukiota joka opettaisi pelkästään espanjaksi jos haluat opetella myös espanjan, espanjassa ollessasi. Yksityislukioissa, jotka eivät ole Generalitatin alaisia, ymmärtääkseni tämä kuitenkin on mahdollista. Yksityislukio saattaakin olla hyvä, joskin hintava, vaihtoehto.

Onnea matkaan!